google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

15 Haziran 2016 Çarşamba

Labneli Kedidili Pastası

Ramzan ayına uygun hafifi bir talı arayışı içindeyseniz doğru edrestesiniz.
Hem sütlü hem meyveli güzel bir tarifim var.
Labneli Kedili Pastası

Malzemeler :
  • 2 paket kedidili bisküvisi
  • 3-4 adet muz veya çilek
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • Kedidillerini ıslatmak için 2 su bardağı süt
Kreması için :
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı un 
  • Yarım su bardağından biraz az nişasta
  • 1su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 gr labne
  • 1 paket vanilya 
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
  1. Kremayı hazırlamak için süt,un,nişasta ve toz şekeri tencereye alıp ocakta sürekli karıştırarak pişirin.Kenara alıp tereyağı ve vanilyayı ekleyin.5 dakika kadar mikserle çırpın.Hafif ılınınca labneyi ekleyip 5 ila 10 dakika arası tekrar çırpın.
  2. Kelepçeli bır kalıbı hazırlayıp servis tabağına alın. Kedidillerini hızlıca süte batırıp resimdeki gibi sıralayın.Bisküvilerin üzerine krema muz yerleştirin.Daha sonra tekrar sütle ıslatılmış kedidili yerleştirip krema bitene kadar katları oluşturun.(en üst kısma az bir miktar krema gelecek şekilde pastanızı dizin)Dolaba kaldırıp 3-4 saat dinlendirin.
  3. 1 paket krem şantiyi 1 çay bardağı soğut süt ile iyice çırpın.Pastanın üzerini ince bir tabaka halinde krem şanti ile kaplayın.Kalan krem şantiyi sıkma torbasına alarak pastayı dilediğiniz gibi süsleyin.1-2 saat tekrar dolapta bekletip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...







0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir