google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

16 Haziran 2016 Perşembe

Kakaolu Sultan Lokumu


Geçen yıl ramazan ayında gelen misafirlerim için bu tatlıyı yapmıştım.Hafifliği ve tadı ile herkesi mest etmişti.
Sabahtan yapılıp akşam iftara yetiştirilebilecek bir tarif.
Kakaolu Sultan Lokumu 

Malzemeler:
Bardak ölçüsü 200 ml dir
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 büyük paket hindistan cevizi
  • 1 poşet krem şanti+1 bardak soğuk süt
Yapılışı:
  1. Bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin.Kokusu çıkana kadar kavurun.Daha sonra süt,kakao ve şekeri ekleyip iyice çırpın.( bu aşamada topaklanmalar olduysa blandırdan geçirebilirsiniz)3-4 dakika kaynatıp ocaktan alın.Vanilyayı ekleyip hafifi ılınması için bir kenarda bekletin.Mikserle 5-10 dakika kadar iyice çırpın.
  2. Büyük boy fırın tepsisinin tabanını hindistan cevizi ile kaplayın.Daha sonra muhallebiyi dikkatlice yayıp üzerini düzeltin.Dolapta 2-3 saat kadar bekletin.
  3.  Krem şantiyi hazırlayıp kakaolu muhallebinin üzerine yayın.Tekrar dolaba kaldırıp 1-2 saat daha bekletin ( bu aşamaya kadar olan kısmı ben bir gece önceden yapıyorum,vaktiniz varsa tavsiye ederim)
  4. Muhallebiyi dikdörtgen karelere bölüp ince bir spatula ile rulo şeklinde sarın.Sardıktan sonra tepside kalan hindistan cevizinin üzerinde bir kaç kez yuvarlayın.Servis tabağına alın.Servis edene kadar dolapta bekletin.(ruloları sararken biraz sıkı sarmaya özen gösterin zira durdukça hafif yayılabiliyorlar.
  5. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Ben beyaz çikolata kullandım.
Af,yet Olsun...

1 yorum:

Nil dedi ki...

Görüntü muhteşem.

Bunlar da ilginizi çekebilir