google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

21 Haziran 2016 Salı

Arnavut Böreği

El açması börekler her zaman zor gibi görünse de bu işe eli yatkın olanlar için iki dakikalık iş
Arnavut böreği tarifini bir çok yerde görmüştüm fakat denemek nasip olmamıştı.Bana göre yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli.
Bu böreği hazırlayıp tepsiyle birlikte dondurucuda bekletiyorum.Pişireceğim zaman üzerine sıvıyağ sürüp fırına veriyorum.Kesinlikle tavsiye ederim.
Arnavut böreği

Malzemeler :
  • 1 kg un 
  • 2 yemek kaşığı sirke 
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar su 
  • hamuru açmak için ayrıca un 
  • hamuru yağlamak 1 su bardağı kadar için sıvıyağ
İç Malzemesi :
  • Yarım kilo kıyma 
  • 3 büyük soğan 
  • 2 adet çarliston biber 
  • 2 adet kapya biber
  • tuz,karabiber
  • 1 çay bardağı sııyağ
Yapılışı:
  1. Hamuru yoğurup yarım saat kadar bir kenarda dinlendirin.
  2. İç malzeme için ince doğranmış soğanı sıvı yağ ile soteleyin.İçine ince doğranmış çarliston biber ve kapya biberi ekleyip biraz daha kavurun.Kıymayı,tuz ve karabiberi ekleyip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.
  3. Hamuru iki parçaya bölün.Her bir parçayıda kendi içinde 10 bezeye ayırın. Her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.10 bezeyi aralarına sıvı yağ sürerek üst üste dizin.(en üst parçaya sürmüyoruz)merdane yardımıyla tepsinizin büyüklüğünde açın.Tepsiye yayıp üzerine kıymalı harcı döküp her tarafına eşitçe dağıtın.Kalan 10 adet bezeyi de aynı şekilde açıp yağlayın.Tekrar tepsi büyüklüğünde açıp kıymalı harcın üzerini kapatın.İstediğiniz gibi dilimleyip üzerine sıvı yağ sürün.
  4. 180 c önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.







1 yorum:

Nil dedi ki...

O hamur açamayanlardan biri de benim.
Elinize sağlık.

Bunlar da ilginizi çekebilir