Ali Nazik Kebabi
Malzemeler:
- 1 kg jülyen dogranmış bonfile et
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Tuz, kkarabiber, kimyon, kekik
- 6 adet iri patlıcan
- Yoğurt
Yapılışı :
- Patlıcanları fırın tepsisine yerleştirip, önceden 180 c ye ayarlanmış fırında patlıcanlar yumusayana kadar pişirin.Fırından çıkarıp hafif soguyunca kabuklarıni elinizle soyun.Daha sonra bıçak yardımıyla kıyıp bir kaseye alın.tuz ekleyip karıştırın.
- Etleri bir tencereye alıp üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.Etler suyunu çekince içine soğanı rendeleyin.Kısık ateşte arada karıştırarak kavururun.Daha sonra içine rendelenmiş sarımsak, rendelenmiş domatesi ve baharatlarıni ekleyin.biraz daha kavurup ocağın altını kapatın.
- Ezilmiş patlıcanları yoğurt ile karıştırıp servis tabağının tabanına yayın.Üzerine sotelenmiş eti yayıp servis edin.
6 yorum:
Ali Nazik en sevdiğim yemeklerden biridir. Çok leziz duruyor sizin fotoğrafınızda da. Ellerinize sağlık.
Patlıcana ben de bayılırım, hem de yoğurtla, ne hafif kebaptır bu, tam yazlık..Ellerine sağlık
Bayılırım,ellerinize sağlık.Tam yaz yemeği..
nefis bir görüntü canım.olsada yesem dedim.ellerine sağlık.sevgiler.
sunum öyle güzel ki her an her saat canımız isteyebilir :)
ellerine sağlık canım..
Çok güzel is arkadaşlarıma yapmayı dusunuyorum
Yorum Gönder