google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

14 Haziran 2014 Cumartesi

Çilekli Tramisu

Tramisu çok ama çok sevdiğim bir tatlıdır.sürekli yaptığım için bu sefer değişiklik olsun diye çilekli yapmaya karar verdim.Üstelik porsyonluk kavanozlarda.Sunumu ve saklaması bu şekilde çok güzel oldu.

Çilekli Tramisu 

Malemeler :

  • Yarım litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 tepeleme çorba kaşığı un 
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya 
  • 200 gr labne peyniri
Şurup İçin :
  • Yarım bardak kaynar su 
  • 1 çorba kaşığı granül kahve 
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 paket kedidili bisküvü 
  • çilek 
  • Kakao

Yapılışı:

  1. Sütü bir tencereye alıp içine yumurta sarısı,un ve toz şekeri alıp çırpın.Ocağa alıp pişirin.1-2 dakika kaynayınca ocaktan alıp vanilyayı ekleyin.İlk sıcaklığı çıkınca içine labneyi ekleyip iyice çırpın.Arada karıştırarak tamamen soğutun.
  2. Şurup için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırın.Tramisuyu yapicağınız kabın altına kremadan ince bir tabaka sürün.Kedidili bisküvilerini şuruba batırıp çabucak çıkarıp kremanın üzerini bisküvilerle kaplayın.Üzerine bolca kremadan döküp tekrar bir sıra daha şuruba batırılmış kedi dili dizin.Kalan kremayı da üzerine döküp üzerini düzeltin.(kedidili bisküvileri çok fazla su çekiyor ve dağılıyor,bunun için çabuk olamnız gerekiyor)
  3. Tatlınızı en az 1 gece dolapta bekletin.Servis etmeden önce üzerine bolca kakao serpin.
Afiyet Olsun..

Not :Ben kavanozlarda tramisuları yaparken öncelikle ince dilimlediğim çileklerle kavanozun iç kısmını döşeyip daha sonra içini kedidili ve krema ile doldurdum.

0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir