google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

30 Nisan 2012 Pazartesi

Çilekli Kule

Eğer çilekle yapılacak bir pasta varsa kesinlikle budur.İddaliyım bu konuda
Bu pastaya nasıl bir isim versem diye düşünürken Çilekli Kule ismi bir anda aklıma geldi.Ne de olsa kule gibi yükseliyor.Kesilip servis edilmesi biraz güç olsada görüntüsü insani mutlu mu ediyor ne?

Doğum günüm için bir pasta yapmaya karar verdik.Daha doğrusu kekini ve kremasını ben hazırlayacaktım yapım aşamasına hiç karışmayıp süsülemesini kızım yapacaktı.Öyle anlaşmıştık.Ama daha sonra babası ile başka bir organizasyon yapmaya karar verince pastanın kekini ve kremasını paket yapıp dolaba kaldırdım.Daha sonra bu keki ve kremayı nasıl değerlendireyin derken böyle bir fikir geldi aklıma.Bol meyveli üç katlı süper ötesi bir pasta oldu....


Çilekli Kule Pastası :

Malzemeler :
  • 5 yumurta
  • 5 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma toz
  • 1 paket vanilya
Kremasi için :
  • 1 lirte süt
  • 1 su bardağından biraz eksik un
  • 2 dolu yemek kaşığı nisasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 100 gr tereyağı
  • 1 paket sade toz krem şanti+1 su bardağı soğu süt
Üzeri için :
  • 1 kg çilek
Yapılışı :
  1. Fırını 180 c ayarlayın.
  2. Yumurta ve şekeri kar haline gelinceye kadar çırpın.Un,kabartma tozu ve ve vanilyayı eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin.Mikserin en düşük ayarı ile un tamamen kaybolana kadar yavaşça karıştırın.Yağlanmış yuvarlak bir tepsiye yayarak (ben 28 c lik bir kalıp kullandım)fırına verin.40-45 dakika pişirin.(kürdan batırıp piştiğini kontrol etmeyi unutmayın)
  3. Kreması için süt,un,şeker nisaştayı bir tencereye alıp pişirin.1-2 dakika kaynattıktan sonra tereyağını  ve vanilyaları ekleyip ocaktan alın.Arada karıştırarak tamamen soğumasını sağlayın.(bu şekilde dolapta 1-2 saat bekletirseniz daha güzel oluyor).Soğuyan kremayı mikserle 3-5 dakika çırpın.içine toz krem şantiyi ve 1 su bardağı soğuk sütü ekleyip iyice çırpın.
  4. Pişen keki üç eşit parçaya bölün.1.katı servis tabağına alıp üzerine ince bir tabaka kremadan sürün.Daha sonra çilekleri kekin dış tarafından başlayarap dik olarak yerleştirin.(pastanın daha güzel görünmesi için dış tarafa görünüm olarak daha güzel çilekleri yerleştirebirilsiniz,İç tarafa daha küçük çilekleri yerleştirebilirsiniz)Çileklerin üzerine 4-5 yemek kaşığı kadar kremadan ekleyip bir kat daha kek ekleyip elinizle hafifçe bastırın.Tekrar krema ve çilek eleyip üçünçü katı yerleştirin.
    üçüncü kat için; ince bir tabaka krema sürdükten sonra yeşil yapraklı çilekleri enlemesine pastanın dış tarafında bir halka olacak şekilde yerleştirin.Ortada kalan boşluğu krema ile doldurup bu şekilde buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Afiyet olsun...

Not: Kek katlarının her birini eklediğinizde elinizle hafifçe bastırın ki krema biraz dışarı doğru akmış olsun.(daha güzel bir görüntü oluyor)Kekin aralarına fazla krema koyarsanın kuleniz yan yatabilir(aman dikkat)









8 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

O ne güzel bir pasta öyle. Muhteşem olmuş canım. Ellerine emeğine sağlık. Bayılırım çileğe. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Kesinlikle ben de aynı ismi verirdim :)
Gördüğüm en nefis,en cici kule:)
Ellerine sağlık canım..
Muhabbetle..

FATMA ÇELİK dedi ki...

Elif çok teşekkürler

Zel aynı fikirde olduğumuza sevindim.Görüşmek üzere..

Unknown dedi ki...

Cok güzel olmus canim...
ellerine saglik
:-)))

meltem dedi ki...

PASTAYALA BOZ VERİLİRMİ? BÖLE MUHTESEM BİR PASTAYSA EVETT VERİLİR....LEZZETİNİMİ ANLATSAM, KOKUSUNUMU BİLMİYORUM AMA.. EĞER BENİMDE RESMİMİ EKLERSENİZ SONUNA HERHALDE HERŞEY ÇOK NET ANLAŞILIRR :):)

herşey tadında dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor ellerine sağlık canım paylaşımların bol bol olsun inşallh

Gonca dedi ki...

Hayatimda gordugum en guzel pasta cok eglenceli gorunuyorrrr

gamze dedi ki...

Yarabbiimm bu nasil guzel bir pastadir. Gozlerim kamasti

Bunlar da ilginizi çekebilir