google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

10 Mart 2012 Cumartesi

Nurşen'in Böreği (Milföylü Yufkalı Börek)

Canım arkadaşım Nurşen de toplandık.2 yeni tarifle karşıladı bizi.Birincisi bu ilginç ama bir o kadarda lezzetli börekti.İçinde yufka olan, dış kısmı tamamen milföy hamuru ile kaplı bir börek.
Hazırladığın herşey için çok teşekkür ederim canım arkadaşım....


Nurşen'in Böreği (Milföylü Yufkalı Börek)

Mazlemeler :
  • 3 yufka (küçük parçalara ayrılmış)
  • 12 adet milföy (veya tepsinizi kaplayacak kadar)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 şişe sade maden suyu
  • İçi için; rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri
Yapılışı :
  1. Fırını 180 c ye ayarlayın.
  2. Milföy hamurlarını yumuşaması için bir kenarda bekletin.
  3. Yağlanmış tepsinin zeminini milföy hamuru ile kaplayın.(yerleştirirken milföylerin uç kısımlarını elinizle birbirine yapıştırın.Üzerine küçük parçalara ayrılmış olan yufkaların yarısını yerleştirin.Daha sonra üzerine peynir karışımını serpin.Kalan yukalarıda yerleştirin.Milföy hamurları ile de böreğin üzerini kapatın.(Milföy hamurlarını yerleştiriken uç uca hamurları birbirine yapıştırın ki daha güzel bir görüntü oluşsun.)Böreği kare olarak dilimleyin.
  4. Bir kapta sıvıyağ,süt ve yumurtayı çırpın.Daha sonra maden suyunu döküp karıştırın.Bu karışımı böreğin üzerine döküp fırına verin.
Not : Maden sulu karışımı döktikten sonra böreği hemen fırına vermek gerekiyor.
Afiyet Olsun ...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

hmmm ne lezzetli ne lezzetli :-))

ellerine saglik....

Bunlar da ilginizi çekebilir