google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Açma

Malzemeler :
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 42 gr yaş maya (1 paket)
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için )
  • Aldığı kadar un
  • Açmaları yağlamak için yumuşak margarin
Yapılışı :
  1. Ilık süt,maya ve toz şekeri bir kapta maya eriyene kadar karıştırın.Diğer malzemeleri de ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.Ilık bir ortamda mayalanması için yaklaşık 45 dk bekletin.
  2. Hamurdan parçalar koparıp elinizle biraz açın.İçini yumuşamış margarinle yağlayıp hamuru rulo seklinde sarın.Kendi etrafında bir kaç kez cevirip hamuru burgu yapın.Daha sonra iki ucunu birleştirip tepsiye yerleştirin.
  3. Tekrar mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun ...

Not: Verdiğim ölçülerle 2 tepsi açma çıkıyor.Açmaların büyük veya küçük olmasını kendiniz ayarlayabilirsiniz.











0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir