Tarifler işten arda kalan zamanlarda Selma İle mutfak maceralarımızdan
Malzemeler :
- 1 su bardağı tahin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı kuruk fındık
- Üzeri için pudra şekeri
- 170 c fırını ayarlayın. Tüm malzemeleri yoğurup hamur haline getirin.(Tarifin aslında 4 su bardağı un yazıyor fakat ben biraz daha un ekledim yoğururken) Şekil verip tepsiye dizin.Pembeleşene kadar pişirin.
- Üzerine istenirse pudra şekeri serpilebilir.Şekerinin tam kararında olduğunu düşündüğüm için ben üzerine pudra şekeri serpmedim.
Resimlerin üzerine tıklayarak büyük hallerini görebilirsiniz.
9 yorum:
Ellerinize saglik Fatma hanim...
Bu kadar guzel bir sitenin biraz az ziyaretcesi olmasi beni uzdu :(
Agizda dagilan ve cok guzel kokan kurabiyeler oldu :)herkes kapis kapis yedi :)
Afiyet olsun
begenmenize sevindim
süper olmuş elime sağlık canım
eliNe sağlık canım süper olmuş
merhaba az önce tarifinizi denedim bayıldımm resmen :) çok teşekkürler,izlemeye aldım hemen ;)
Sevgiler.
cevizlitarcinli.blogspot.com
öNCELİKLE SİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SAYENİZDE BİR ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM.YAPTIĞINIZ HER ŞEY O KADAR GÜZEL GÖZÜKÜYOR Kİ İNSAN DENEMEDEN GEÇEMİYOR. SİZE SORUM ACABA TAHİNLİ KURABİYEDEKİ SIVI YAĞ VE ŞEKER ORANINDA BİR YANLIŞLIK VARMI. ŞEKER KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİR AMA YAĞ MİKTARI DOĞRUMU ACABA?
Merhaba
güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum size.
Kurabiyeyi yaparken ben bu ölçüleri kullandım.şekeri bize az gelmedi ama ben servis etmeden üzerine pudra şekeri serpmiştim.
Tekrar görüşmek üzere
Merhaba, tarifinizi yaptım herkes çook beğendi, ellerinize sağlık
Merhabalar yarım ölçü ile yaptigimzda kabartma tozunu da azaltiyor muyuz
Yorum Gönder