Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 100 gr margarin
- 3-4 yemek kaşığı kakao ( ben 4 yemek kaşığı kullandım)
- 2 paket toz krem şanti ( 1bardak süt ile hazırlanmış,iyice cırpılmış)
- 2 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı : Süt,un,toz şeker ve kakaoyu bir tencereye alın.(Topak oluşmaması için ocağa koymadan mikserle çırpın).Ocakta pişirin.Kaynamaya başlayınca içine margarini ekleyin.Ocaktan alın vanilyayı ekleyin,Mikserle 5-10 dk çırpın,Muhallebiyi dökeceğiniz tepsinin altına hindistan cevizini serpin.Üzerine Muhallebiye dikkatlice yayın.Üzerini düzeltip dolapta bekletin.Soğuyan muhallebinin üzerine hazırlamış olduğunuz krem şantiyi yayın.1gece buzdolabında bekletin.Servis etmeden önce muhallebiyi dikdörtgen parçalara bıcakla kesin.Kesilen parçaları rulo şeklinde sarın.Servis Tabağına alın.
Afiyet Olsun ...
5 yorum:
ellerinize sağlık,görüntü çok hoş.hafif bir tatlı olmuş.
Çok teşekkür ederim esra
Bu tatlıya bayılıyorum ćok güzel teşekkür ederim
Bu tatlıya bayılıyorum ćok güzel teşekkür ederim
Bu tatlıya bayılıyorum ćok güzel teşekkür ederim
Yorum Gönder