google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Galete Unlu Kek ( Tatlı)

Galete Unlu Kek ( Tatlı)

Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galete unu
  • 1 su bardağu hindistan cevizi
  • 1 su bardağı kırılmış fındık
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
 Keki Islatmak İçin:
  • 1 su bardağı ılık süt ( Ben 1,5 su bardağı kullandım)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Muahllebi İçin:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr tereyağ
  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt ( krem şanti için)
Yapılışı :
  1. Yumurta ve şekeri çırpın.Sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.Galete unu,hindistan cevizi,kırılmış fındık,vanilya,kabartma tozu ekleyip çırpın.(Hamur bıraz sıvı gibi görünebilir) Yağlanmış tepsiye döküp 180 c fırında,kürdan batırdığımızda temiz çıkana kadar pişirin.
  2. Muhallebiyi hazırlamak için , süt,un,şekeri mikserle çırptıktan sonra ocakta pişirin.Kaynayınca içine margarini ekleyip iyice karıştıktan sonra ocaktan alın.İçine vanilya ekleyin.Ilınması için bekletin.
  3. Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt ve şekeri iyice karıştırın ( şeker erisin).Kek hafif ılınınca üzerine sütü gezdirin.
  4. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayıp soğumuş olan muhallebiye katıp iyice karıştırın.
  5. Muhallebiyi kekin üzerine dökün.2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerini meyvelerle süsleyin.
Afiyet Olsun ...

     

   

0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir