google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html
Galete Unlu Kek ( Tatlı)
Galete Unlu Kek ( Tatlı)
Malzemeler :
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galete unu
- 1 su bardağu hindistan cevizi
- 1 su bardağı kırılmış fındık
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki Islatmak İçin:
- 1 su bardağı ılık süt ( Ben 1,5 su bardağı kullandım)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Muahllebi İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 100 gr tereyağ
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt ( krem şanti için)
Yapılışı :
- Yumurta ve şekeri çırpın.Sıvı yağ ekleyip tekrar çırpın.Galete unu,hindistan cevizi,kırılmış fındık,vanilya,kabartma tozu ekleyip çırpın.(Hamur bıraz sıvı gibi görünebilir) Yağlanmış tepsiye döküp 180 c fırında,kürdan batırdığımızda temiz çıkana kadar pişirin.
- Muhallebiyi hazırlamak için , süt,un,şekeri mikserle çırptıktan sonra ocakta pişirin.Kaynayınca içine margarini ekleyip iyice karıştıktan sonra ocaktan alın.İçine vanilya ekleyin.Ilınması için bekletin.
- Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt ve şekeri iyice karıştırın ( şeker erisin).Kek hafif ılınınca üzerine sütü gezdirin.
- Krem şantiyi 1 su bardağı sütle hazırlayıp soğumuş olan muhallebiye katıp iyice karıştırın.
- Muhallebiyi kekin üzerine dökün.2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerini meyvelerle süsleyin.
Afiyet Olsun ...
0 yorum:
Yorum Gönder