google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

9 Şubat 2011 Çarşamba

PİZZA PİZZA


PİZZAPİZZA

Malzemeler :
  •  2 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya (12 gr)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1tutam tuz
  • aldığı kadar un
Sos için :
  • 4 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik + pul biber
  • tuz
Üzeri İçin :
  • Kaşar rendesi (yaklaşık 400 gr)
  • 2-3 adet doğranmış çarliston biberi
  • 1 su bardağı mısır
  • halka halka doğranmış sucuk ve sosis
Yapılışı : Un hariç tüm malzeme bir kaba alınır,üzerine un ilave edilerek ymuşak bir hamur elde edilir.45 dk sıcak bir ortamda bekletilir.Sos için tüm malzemler robottan geçirilip püre yapılır.Hamur merdane yardımı ile fırın tepsisi boyunda açılır.Tepsinin altna un serpip üzerine hamur yayılır.(hmurun kenarlarını rulo sekline sarıp biraz yüksetiyoruz) hamurun üzerine domates sosunu döküp yayıyoruz.üzerine kaşar rendesi ve kalan tüm malzemeleri ilave edip 180c fıında pişiriyoruz.

Afiyet Olsun..





0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir