Yaklaşık bir ay önce bütük aile bende toplandığımız bir güzel
pazar gününde böyle bir hamur yapmıştım.Çok ama çok güzel olmuştu.Hamurun bir
kısmıyla bu pideyi yapıp diğer kısmıyla da artık sürekli yapar olduğum sarıklı
poğaçalarımı yaptım.Onuda bir sonraki posta ekliycem.
Not:Eğer sadece bu pideyi yapacaksanız ölçüleri yarı yarıya azaltın.
Bardak ölçüsü 250 ml dir
Kavurmalı Pide
Malzemeler:
- · 2 su bardağı ılık süt
- · 1 su bardağı sıvıyağ
- · 1 su bardağı ılık su
- · 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için)
- · 1 paket yaş maya
- · 2 yemek kaşığı toz şeker
- · 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
- · Aldığı kadar un
Üzeri için :
- · 300 gr kadar kavurma
- · 2 adet çarliston biber
- · 3 diş sarımsak
- · Tuz,karabiber,kekik ve pul biber
- · 2 yemek kaşığı tereyağı
- · Biraz kaşar rendesi
Yapılışı:
1.
Tüm sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp içine
maya ve toz şekeri ekleyin.Maya eriyene kadar karıştırıp 15 dakika kadar
mayanın aktifleşmesi için bekletin.Yavaş yavaş un ekleyip hamur toparlanmaya
başlayınca da tuzunu ekleyin.Hamuru 5-7 dakika kadar iyice yoğurun.(çok un
ekleyip sert bir hamur yapmayın.Hafifi ele yapışan ama aynı zamanda toparlanmış
bir hamur olsun)Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde (ben hafifi ısıtılmış
fırının içinde mayalandırıyorum) mayalandırın.
2.
Hamurdan büyük bir parça koparıp yuvarlak bir
şekilde açıp fırın tepsisine yerleştirin.Kenarlarını içe katlayıp pide şekli
verin.
3.
Kavurmayı bıçakla kıyık küçük parçalar haline
getirin.İçine ince doğranmış çarliston biber ve baharatları ekleyin.Hamurun
üzerine yayıp en üstüne tereyağı parçalarını yerleştirin.
4.
Önceden 180 c ayarlanmış fırında kızarna kadar
pişirin.Daha çıtır bir taban istiyorsanız pide piştikten sonra tepsiyi fırının
taban kısmında 5 dakika kadar bekletin.Altı daha iyi kızaracaktır.Bu aşamada
kaşar rendesini ekleyebilirsiniz.Fırının sıcağıyla eriyecektir.
Afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder