İnanın
şerbetinin ayarı ununun kavrulması o ince ayarlarla hiç uğraşmadan şöyle yapış
yapış sıcacık bir irmik helvası yapmak artık çok kolay.
Yapımı
ise 30 dakikanızı bile almıyor,yemekten hemen sonra hazırlayıp sıcak sıcak
servis edebilirsiniz...
Tuba nın irmik helvası
- 2 su bardağı irmik
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
- 1 çay bardağı kadar kırılmış fındık
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
Yapılışı:Su
ve şekeri bir kaba alıp karıştırarak şekerin erimesini sağlayın,bir kenarda
bizi beklesin.
Helvayı
yapacağınız tencereye tereyağı ve sıvıyağı alıp eritin.içine irmiği ekleyip
orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun,rengi hafif değişmeye başlayınca içine
fındıkları da ekleyip rengi biraz daha koyulaşana kadar kavurun.soğuk olan
şerbeti irmiğin üzerine döküp iyice karıştırın.kaynayınca altını kısıp
demlenmesi için 2-4 dk kadar ocakta bekletin.Eğer biraz ıslak ve yapış yapış
helva seviyorsanız biraz sıvı haldeyken altını kapatın.unutmayın durdukça suyunu
tamamen çekecektir.
Helva
halen sıcakken dondurmayla servis edin
0 yorum:
Yorum Gönder