google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

6 Mart 2018 Salı

İrmik Helvası

 Malesef tatlılarla aram her zaman çok iyi olmuştur 😉 ama helva denildiği zaman orda bir dururdum,helva yapan birini bulunca hemen fotoğraf makinemle koşardım.
İnanın şerbetinin ayarı ununun kavrulması o ince ayarlarla hiç uğraşmadan şöyle yapış yapış sıcacık bir irmik helvası yapmak artık çok kolay.
Yapımı ise 30 dakikanızı bile almıyor,yemekten hemen sonra hazırlayıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz...

Tuba nın irmik helvası
  • 2 su bardağı irmik 
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
  • 1 çay bardağı kadar kırılmış fındık
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Yapılışı:Su ve şekeri bir kaba alıp karıştırarak şekerin erimesini sağlayın,bir kenarda bizi beklesin.
Helvayı yapacağınız tencereye tereyağı ve sıvıyağı alıp eritin.içine irmiği ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun,rengi hafif değişmeye başlayınca içine fındıkları da ekleyip rengi biraz daha koyulaşana kadar kavurun.soğuk olan şerbeti irmiğin üzerine döküp iyice karıştırın.kaynayınca altını kısıp demlenmesi için 2-4 dk kadar ocakta bekletin.Eğer biraz ıslak ve yapış yapış helva seviyorsanız biraz sıvı haldeyken altını kapatın.unutmayın durdukça suyunu tamamen çekecektir.
Helva halen sıcakken dondurmayla servis edin

0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir