Genelde yaptığım profiterolleri bir tabağa dizip üzerini çikolata sosu ile kaplayıp servis ederdim fakat bu kez profiterolleri biraz daha büyük sıkıp porsiyonluk olarak hazırladım.
Porsyonluk Profiterol
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nisaşta
- 100 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krema
Yapılışı :
- Su vetereyağını tencerede eritin.Tuz ,şeker ve unu ekleyerek hızlıca karıştırın.Katı bir hamur halini alınca 1-2 dakika daha ocakta tutup altını kapatın.Bu halde tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.
- Bu aşamada fırını 190 c ye ayarlayın.
- Soğuyan hamura yumurtaları teker teker ekleyerek her ekleyişte mikserle iyice çırpın.Hamuru krema torbasına doldurarak yağlı kağıt serili olan tepsiye aralarında 3-4 cm aralık bırakarak ceviz den biraz büyüklükte sıkın.Tepsiyi fırına verip hamurlar kabarıp kızarana kadar pişirin.Hamurun rengi iyice altın renginde dönünce fırını 150 c getirip her bir profiterole bıcakla bir delik açın.(böylelikle iç kısmıda kuruyup pişmiş olacak)Bu şekildede 20 dakika daha fırında bekletip daha sonra fırından çıkarın.
- İç kremasını hazırlamak için ;Vanilya ve krema hariç tüm malzemeleri tencereye alıp pişirin.(katı bir muahallebi olamsı sizi endişelendirmesin,böyle olması gerekiyor)Pişen muhallebiye vanilyayı ekleyip ocaktan alın.Arada karıştırarak tamamen soğumasını sağlayın.Kremayı ekleyip mikserle 5-10 dakika kadar çırpın.
- Hazırladığınız iç kemayı krema torbasına doldurup profiterollerin içine bu kremadan sıkın.
- Bitter çikolatayı benmari usulu eritin. Profiterolleri erimiş çikolataya bulayıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder