Padişah Sarması
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket sade krem şanti+1 çay bardağı soğuk süt
- Bolca hindistan cevizi
Yapılışı:
- Tereyağını bir tencereye alıp eritin.Üzerine unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.Azar azar sütü ilave edil hızlıca karıştırın.Toz şekeride ilave edin.(Eğer bu aşamada muhallebide toparlar görürseniz blendırdan geçirebilirsiniz)Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.Arada karıştırarak ılınmasını sağlayın.7-10 dakika kadar mikserle iyice çırpın.Büyük boy fırın tepsisinin tabanını bolca hindistan cevizi ile kaplayın.Muhallebiyi bir kepçe yardımıyla alttaki hindistan cevizini bozmamaya gayret ederek yayın.Üzerini düzeltin.Buz dolabına kaldırıp 1-2 saat bekletin.
- Krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk sütle haızrlayıp muhallebinin üzerine ince bir tabaka halinde yayın.Bu şekilde dolapta 2-3 saat kadar daha bekletin.Daha sonra dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesip rulo şeklinde sarın(veya hangi boyda yapmak isterseniz o boyda kesipte sarabilirsiniz)Servis tabağına alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyet Olsun...
2 yorum:
Tam da padişahların ağzına layık bir lokum olmuş buu...Üzerine kar yağmış gibi, yılbaşına da çok yakışır..Ellerine sağlık..
çok teşekkür ederim
Yorum Gönder