google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

29 Kasım 2016 Salı

Bounty Kek


Yapımı Çok kolay görüntüsü bir o kadar şahane bir tatlı tarifim var bugün.Sütlü irmik tatlılarını sevmeyen ben bile tadına bayıldım.Tarifin yapım videosunu instagram hesabımdan izleyebilirsiniz

Bounty kek 


Malzemeler:

  • 125 gr yumuşamış tereyagı
  • Yarın bardaktan biraz fazla seker
  • 1 bardak (150 gr) un
  • 2 yk kakao (30 gr)
  • Yarım pak k.tozu ve karbonat
  • 1 paket Vanilya 
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yk sıvıyağ
İrmikli Muhallebi
  • 3 bardak süt
  • Yarın bardak irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 bardaktan biraz az şeker
  • 100 gr tereyagı
  • Vanilya 
Üzeri için
  • 160 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı: 

  1. Kek için kuru malzemeleri bir kaba eleyin.Tereyağı ve şekeri rengi açılıp kabarana kadar çırpın.Yumurta,süt ve sıvıyağı da ekleyip tekrar çırpın.Kuru malzemeleri ekleyip çok az karıştırın.Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli bir kalıba boşaltıp önceden 160 c ayarlanmış fırında 20-30 dk pişirin.(keki fazla pişirmeyin yoksa sert olur, kürdan batırıp piştiğini kontrol edin)
  2. Muhallebi için sütü kaynatın içine irmik ve şekeri ekleyip karıştırıp 5-7 dakika kaynatın.(biraz sıvı gelebilir, panik yok durdukça katılaşıyor)vanilya ve tereyağını ekleyip soğuması için bir kenarda bekletin.
  3. Muhallebiyi mikser kabına alıp hindistan cevizini ekleyin.3-5 dakika iyice çırpın.
  4. Pişen keki kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.Tekrar kelepçeli kısmı yerleştirin.Muhallebiyi kekin üzerine yayın.(eğer keki daha yumuşak isterseniz muhallebiyi dökmeden keki yarım bardağı soğuk süt ile ıslatabilirsiniz)
  5. Tereyağını eritip ocaktan alın.içine parçalanmış bitter çikolatayı ekleyip erimesi için karıştırın.Muhallebinin üzerine yayıp düzeltin.2-3 saat dolapta bekletip servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun...

1 yorum:

Shadoweyes Ontheway dedi ki...

En kısa zamanda deneyeceğim.

Bunlar da ilginizi çekebilir