Ispanaklı Tuzlu Kek
Malzemeler :
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 bardak beyaz peynir rendesi (ben yarım bardak parmesan kullandım)
- Yarım paket donmuş ıspanak
- 1,5 ila 2 bardak un (akışkan kek kıvamında)
- Yarım tatlı kaşığı tuz (peynirinizin tuz oranına göre)
Yapılışı:
- Fırını 180 c ısıtın.
- Yumurta,süt ve sıvıyağı bir kapta çırpın.İçine kuru malzemeleri ekleyip karıştırın.Ispanak ve beyaz peyniri ekleyip tekrar karıştırın.Yağlanmış ve unlanmış dikdörtgen bir kalıba dökün.Fırına verip üzeri iyice kızarana kadar pişirin.(kürdan testini unutmayın)
Afiyet Olsun...
4 yorum:
teşekkürler hansa ve fatma hanım elleriniz dert görmesin muzzam gözüküyo blogunuzu listeme ekledim :)
Merhaba, cok begendim tariflerinizi mutlaka deneyecegim. Yanliz bir sorim olacakti. Bu keki yaptiktan sonra buzluga atsak olurmu? Ve ne kadar bir süre buzlukta muhafaza edebiriliz? Beslenme cantasi icin hazirlamayi düsünüyorum da.
Geri yazarsaniz cok sevinirim. Simdiden tesekkürler, elleriniz dert görmesin.
Tesekur dderim
Bu keki dondurucuya hic koymadim ne desem yalan olur.ayrıca begenmenize cok sevindim.tesekkurler
Yorum Gönder