Güveç
Malzemeler:
- 4 orta boy soğan
- 1 kg kuşbaşı et
- 3 adet çarliston biber
- 2 adet kapya biber
- 4 adet domates
- 1 adet patates
- 1 büyük patlıcan
- 8-10 diş sarımsak
- tuz,karabiber,kekik
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Soğanları yemeklik doğrayıp güveç kabının içine yerleştirin.Üzerine etleri koyup sırayla doğranmış sarımsak,çarliston biber,kapya biber,patlıcan,patates,maydanoz,dilimlenmiş domatesleri ekleyin.Baharatlarını serpiştirip üzerine 4 su bardağı kadar kaynar su ekleyin.(suyu fazla eklemeyin ki kaynayıp taşmasın)Daha sonra tereyağını ve sıvıyağı ekleyip güveç kabının üzerini aliminyum folyo ile kaplayın.
- Ocağa koyup orta ateşte 1 saat kaynatın.Daha sonra 250 c ye ayarlanmış fırına koyup 2,5 -3 saat kadar pişirin.(folyoyu dikkatlice açıp patatesleri ve etin pişkinliğini kontrol edebilirsiniz)
2 yorum:
Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık
ya tarifleriniz çok güzel ama tariflerini yazmıyosunuz lütfen tarifleride yazın fırında sebzeli tavuk baklava hepsi çok güzel yazın lütfen
Yorum Gönder