google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

6 Mart 2015 Cuma

Profiterollü Pasta

İşe ilk başladığım zamanlarda iş yerimizin yakınındaki pastanede çok güzel mini profiterollü pastalar yapan bir pastane varduı.O kadar lezzetliydiler ki her gün yesem bıkmazdım... (şaka şaka)
Bende bu mini pastalardan esinlenerek bu pastayı yapmaya karar vverdim.Çok ama çok nefis oldu.Her tarafı çikolata ile kaplı olan bir pasta nasil kötü olabilir ki?....
E her şeyi bu kadar iştah açıcı olan bi pastanın tek kusuru dilimleme aşamasında biraz sorun yaşıyor olmamız.Üzeri profiterol dolu olduğu için kesmesi biraz zor oluyor ama kimin umurunda dimi

Profiterollü pasta

Malzemeler

  • 1 kutu hazır profiterol şapkası (bu tarif ile yarım ölçü de hazırlayabilirsiniz)
Kreması için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nisaşta
  • 100 gr tereyağı
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema
Pandispanya için:
  • 5 adet yumurta 
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 er paket vanilya ve kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için hazır çikolata sosu

Yapılışı:
  1. Fırını 170 c ayarlayın.Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın.İçine kuru malzemeleri eleyip spatul ile yavaşça karıştırın.Yağlanmış kelepçeli kalıba boşaltıp fırına verin.45-50 dakika kadar pişirin.(kürdan testini unutmuyoruz)
  2. Kremayı hazırlamak için süt,un,nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp ocakta karıştırarak pişirin.5-7 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.İçine tereyağı ve vanilyayı ekleyin.Ilınması için bir kenarda bekletin.İçine bir paket kremayı boşaltıp mikserle iyice çırpın.
  3. Profiterol şapkalarının alt kısmına birer delik açın.Kremanın yarısını sıkma torbasına alın. Profiterolleri bu krema ile doldurup bir kenarda bekletin.
  4. Keki ortadan ikiye kesin.kelepçeli kalıbın kelepçesini kullanarak kekin bir parçasını içine yerleştirin.Üzerine kremadan döküp yayın.Diğer kek parçasını da üzerine kapatıp bu şekilde 3-4 saat dolapta bekletin.
  5. Çikolata sosunu tarife göre pişirip soğutun.
  6. Pastayı kelepçeli kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.Üzerine profiterolleri yerleştirin.Çikolata sosu ile önce pastanın yan kısımlarını sıvayın.Daha sonra kalan çikolata sosunu pastanın üzerine gezdirin.



3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Muhteşem olmuş,elimi ekrana uzatıp bir dilim almak istedim..ellerinize sağlık..

Mert dedi ki...

Çoook severim... :)

jenseits dedi ki...

Nefis görünüyor, ben de hafta sonu oglumun dogum günü icin hazirlamayi düsünüyordum.

Bunlar da ilginizi çekebilir