Malzemeler :
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yumurta
İç Malzemesi :
- 2 adet havuç
- 3 adet patates
- 1 bağ ıspanak (veya 1 paket kadae donmuş ıspanak)
- 1 orta boy soğan
- Tuz.karabiber
Yapılışı:
- Havucu rendeleyip 1-2 kaşık sıvıyağ ile hafif soteleyin.Tuz karabiber ekleyip bir kenarda bekletin.
- Patatesleri de rendeleyip 1-2 kaşık sıvıyağ ile hafifçe soteleyin.Tuz karabiber ekleyip bir kenarda bekletin.
- Soğanı küp şeklinde doğrayıp sıvı yağda soteleyin.Üzerine ıspanakları ekleyip ıspanaklar sönene kadar soteleyin.Tuz karabiber ekleyip bir kenarda bekletin.
- Süt sıvıyağ ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın.
- Bir yufkayı açıp her tarafına sütlü karışımdan sürün. Sotelediğiniz havuçları üzerine yayıp tekrar bir yufka daha serin.Sütlü karışımdan sürüp ıspanaklı harçı üzerine yayın.En son yufkayı da serip tekrar sütlü karışımdan sürün.Patatesleri de üzerine yayın.Yufkanın kenar kısımlarını 2 cm kadar içeri katlayıp yufkaya hafif kare şekli verin.Daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarın.Dolapta 2-3 saat bekletin.(1 gece beklerse daha iyi kesiliyor)
- Fırını 180 c ayarlayın.Böreği 2 cm kalınlığında kesin.Tepsiye yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.İyice kızartın.
Afiyet Olsun...
5 yorum:
ddd
lezzetli bir börek ellerinize sağlık
hımm nefis nefisss
ellerine sağlık canım çok lezzetli görünüyor.
harika görünüyor canım emeklerine sağlık..
Yorum Gönder