google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

5 Ağustos 2014 Salı

Alinazik Kebabı

Yapılışı çok basit ama lezzeti bir harika olan bu yemeği çok sevdik.Patlıcana karsı duyduğum sempati bu yemekle birlikte iki kat daha artmış oldu.Öyleki sadece yoğurtlu patlıcan kısmını salata niyetine yediğimde oldu.

Ali Nazik Kebabi

Malzemeler:

  • 1 kg jülyen dogranmış bonfile et
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, kkarabiber, kimyon, kekik
  • 6 adet iri patlıcan
  • Yoğurt
Yapılışı :
  1. Patlıcanları fırın tepsisine yerleştirip, önceden 180 c ye ayarlanmış fırında patlıcanlar yumusayana kadar pişirin.Fırından çıkarıp hafif soguyunca kabuklarıni elinizle soyun.Daha sonra bıçak yardımıyla kıyıp bir kaseye alın.tuz ekleyip karıştırın.
  2. Etleri bir tencereye alıp üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın.Etler suyunu çekince içine soğanı rendeleyin.Kısık ateşte arada karıştırarak kavururun.Daha sonra içine rendelenmiş sarımsak, rendelenmiş domatesi ve baharatlarıni ekleyin.biraz daha kavurup ocağın altını kapatın.
  3. Ezilmiş patlıcanları yoğurt ile karıştırıp servis tabağının tabanına yayın.Üzerine sotelenmiş eti yayıp servis edin.

6 yorum:

Deniz dedi ki...

Ali Nazik en sevdiğim yemeklerden biridir. Çok leziz duruyor sizin fotoğrafınızda da. Ellerinize sağlık.

Elift dedi ki...

Patlıcana ben de bayılırım, hem de yoğurtla, ne hafif kebaptır bu, tam yazlık..Ellerine sağlık

nursen aksoy dedi ki...

Bayılırım,ellerinize sağlık.Tam yaz yemeği..

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis bir görüntü canım.olsada yesem dedim.ellerine sağlık.sevgiler.

Deniz Güneş dedi ki...

sunum öyle güzel ki her an her saat canımız isteyebilir :)
ellerine sağlık canım..

Adsız dedi ki...

Çok güzel is arkadaşlarıma yapmayı dusunuyorum

Bunlar da ilginizi çekebilir