google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

7 Ağustos 2013 Çarşamba

Vildan 'ın Yoğun Çikolatalı Dilim Kekleri ve Herkese İyi Bayramlar

Ben her ne kadar burada yeteneklerimi sergilesem de benim kız kardeşimin benden daha yetenekli olduğunu düşündüğüm doğrudur.Bu kek tarifi de kendisine ait.
Bayramda ikramlık olarak bir şeyler hazırlamak isterseniz ideal bir tarif olabilir.İçindeki şekerin fazla olmaması,bitter çikolata ile kaplı olması ve içindeki kuru üzümlerle birlikte kahvenin yanına çok yakışan bir lokmalık oldu bunlar.Denemenizi tavsiye ederim.
Herkese musmutlu bayramlar diliyorum......


Vildan 'ın Yoğun Çikolatalı Dilim 

Malzemeler :

  • 4 yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardğı sıvıyağ
  • 3 su bardağı un 
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 su bardağı kuru üzüm (1 saat kadar ılık suda bekletilmiş)
  • 1 su bardağı damla çikolata 
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için :
  • 2 paket bitter çikolata 
  • 1 su bardağı file badem 
Yapılışı :
  1. Fırını 180 c ayarlayın.
  2. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.İçine süt,sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edelim.Un ve kakao,vanilya ve kabartma tozunu karışıma eleyip mikserin düşük hızıyla karıştırmaya devam edelim.Tarçın,kuru üzüm,damla çikolatayı da ekleyip karıştırın.
  3. Kek karışımını yağlanmış fırın tepsisine boşaltıp üzerini iyice düzeltin.(düz bir kek elde etmek için önemli).Fırına verip pişirin.(kürdan testi uygulamayı unutmayalım) 
  4. Pişen keki tepsiden çıkarın.Tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.
  5. Çikolatayı benmari usulu eritin.Keki servis tabağına ters olarak yerleştirin.Erimiş çikolatayı ince bir tabaka halinde keke sürün.Üzerine file bademleri serpiştirip çikolatanın donması için dolapta bekletin.Daha sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...



3 Ağustos 2013 Cumartesi

Fırında Soslu Tavuk

Tarif Meltem' e ait.
Yapılışı çok basit olan ama lezzeti herkes tarafından beğenilen tavuğumuz da sıra.

Fırında Soslu Tavuk 

Malzemeler :

  • 4 adet tavuk göğsü 
  • 5 dolu yemek kaşığı yoğurt 
  • 4-5 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet kırmızı biber 
  • Tuz ,karabiber
Yapılışı :
  1. Sarımsak ve kırmızı biberleri robottan geçirin.İçine yoğurt, sıvıyağ,kekik,tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  2. Tavuk göğüslerini büyük parçalara bölüp geniş bir kaba alın.Üzerine hazırladığımız sosu döküp sosun iyice tavuklara bulanmasını sağlayın.Bu şekilde yarım saat kadar dolapta bekletin.(bir gece önceden de hazırlayabilirsiniz)
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 c fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun ...

2 Ağustos 2013 Cuma

Asuman'ın Boşnak Mantısı

Bu mini mini börekçiklerin mübtelası olduk diyebilirim.Öyle ki bir nebze daha kolarisi az olsun diye tam buğday unlu milföy ile tarifi uyguladım.(kendimi kandırmış oluyorum sanırım)Ama normal milföy ile yapılan daha bir harika oluyor.Yapımıda bir o kadar basit.
Gelelim tarife

Boşnak Mantısı

Malzemeler :

  • 1 büyük paket milföy hamuru 
  • 200-300 gr kadar kıyma 
  • 1 orta boy soğan (çok incecik doğranmış)
  • Tuz,karabiber
Üzeri için 
  • Sarımsaklı yoğurt 
  • Tereyağı ve pul biber karışımı 
Yapılışı : 
  1. Kıyma ,soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun.
  2. Milföy hamurlarını dört parçaya bölün.Her bir parçaya fındık büyüklüğünde kıymalı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.Fırın tepsisine sıkı sıkı dizin.
  3. Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.Önceden 180 c ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.
  4. Servis etmeden hemen önce üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı pul biber karışımını gezdirin.
Afiyet Olsun...








Bunlar da ilginizi çekebilir