Tarifin aslı kırmızı kadife keki idi ama ben gıda boyası katmayıp keki kakaolu yapmayı denedim.Daha sonrada keklerin içini oyup muzla doldurdum.Çocuklar ve biz bu keklere bayıldık.
Muz Dolgulu Muffinler
Malzemeler :
- 250 gr un
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 100 gr yumuşamış tereyağı
- 200 gr toz şeker
- 2 yumurta
- 175 ml süt
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Kreması için :
- 1 paket kakaolu cremole
- Yarım litre soğuk süt
- İçi için muz
Yapılışı :
- Fırını 175c ayarlayın.
- Kuru malzemeleri bir kaba eleyin.Ayrı bir kapta tereyağı ve toz şekeri iyice çırpın.Yumurtaları terer teker ekleyip daha sonrada süt ve sıvıyağı ekleyin.Yavaş yavaş kuru malzemeleri de ekleyip karıştırın.
- Muffin kalıplarına kağıtları yerleştirin.Kek hamurundan kalıpların 3/2 si dolacak şekilde kalıplara boşaltın(ben burda keklerin hepsi aynı ebatta olsun diye dondurma kaşığı kullandım)Kekleri fırına verip 20 dakika pişirin.(Çok çabuk pişiyorlar,kürdan testini uygulamayı unutmayın)
- Kekler pişince tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.Bu arada cremoleyi tarife göre hazırlayıp krema sıkma torbasına yerleştirin.
- Bir meyve oyacağı ile her bir kekin içini oyun.Dörde böldüğünüz muz parçaları ile oyukları doldurun.Daha sonra cremole ile kekin üzerine bolca krema sıkın.Kekin üzerine dilediğiniz şekerlemelerden şerpiştirebilirsiniz.1-2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.(ben kırılmış antep fıstığı ekledim)
Afiyet Olsun...
3 yorum:
Çok güzeller. Muz dolgusu şahane fikirmiş. Cupcakelerde dolguyu çok seviyorum ben de. Daha bir pastavari oluyorlar. Muz ayrıca daha bir lezzet katmış olmalı. Ellerinize sağlık. Sevgiler.
Elinize sağlık harika düşünülmüş çok leziz bir kek sevgilerimle
eline sağlık,güzel kekler..
Yorum Gönder