Çilekli Labneli Pasta
Pandispanya için bu tarifi kullandım.
Labneli krema için
- 1 litre süt
- 4 dolu yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200 gr labne peyniri
İçi için 5 adet muz
Üzeri için çilek ve 1 paket bitter çikolata çikolata
Yapılışı :
- Keki tarife göre hazırlayıp yuvarlak bir tepside pişirin.
- Krema için süt,un,nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp iyice karıştırın.Ocağa alıp pişirin.Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.Vanilyayı ekleyip tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.
- Soğuyan kremaya labneyi ekleyip mikserle 5-10 dakika kadar çırpın.
- Keki ortadan ikiye kesin.Kekin bir parçasını kelepçeli kalıba yerleştirip üzerine kremadan ince bir tabaka sürün.Muzları bütün halde enlemesine kremanın üzerine dizin.Muzların üzerine tekrar krema döküp yayın.Diğer kek parçasını üzerine kapatıp kalan kremayıda kekin üzerine yayın.Bu şekilde bir gece dolapta bekletin.
- 1 Paket krem şantiyi tarife göre hazırlayın.Pastayı kelepçeli kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.Üzerini kren şanti ile kaplayın.
- Çilekleri yıkayıp kurutun.Erimiş çikolataya batırıp dolapta çikolata sertleşene kadar bekletin.
- Pastanın üzerini çileklerle süsleyip servis edebilirsiniz.
5 yorum:
Muhteşem bir pasta olmuş
Ellerinize sağlıkk
Enfes görünüyor, daha ne diyeyim ki? Afiyetler olsun
çok şık bir pasta olmuş,nefis görünüyor elinize sağlık...
harika görünüyor pastanız tek kelime :)
ellerinize sağlık..
sevgiler..
ellerinize sağlık
bana da beklerim
guzelsunumlar.blogspot.com
Yorum Gönder