google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

29 Mart 2013 Cuma

Patatesli Pide

Evde tv başında geçirdiğim günlerden birinde ekmekle ilgili bir belgesel izledim.Tam olarak hangi yöreyue ait olduğunu hatırlamıyorum ama bir teyze aynı bu pideler gibi bir ekmek yaptı.İçini neredeyse kapatılamayacak kadar patatesle doldurup daha sonra zar zor hamurla kapatıp eliyle iyice ezip şekil verdi.Tabiki tandır fırındada pişirdi.Ben de bundan yola çıkarak aylardır tüketemediğim patateslerimi bu pide sayesinde tüketmiş oldum.Pideler sıcakken gerçektende çok harika olmuşlardı.Denemenizi tavsiye ederim.
Patatesli Pide

Malzemeler :
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılcak)
  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi :
  • 6-7 adet orta boy haslanmış ezimliş patates patates
  • Tuz karabiber
Yapılışı :
  1. Hamuru yoğurup üzerini nemli bir bezle örtün.45 dakika kadar mayalanması için bekletin.
  2. Hamuru 3 parçaya bölüp elinizle uzunlamasına 10-15 cm kadar açın.İçine bolca patatesli harçtan koyup kapatın.Daha sonra pidenin üzerine bastırarak uzunlamasına inceltmeye çalışın.Kalan iki hamurada aynı işlemi uygulayın.
  3. Pideleri tepsiye yerleştirip mayalanması için 30 dakika kadar bekletin.Keskin bir bıçakla üzerine verevine çizikler atın.Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ döküp bu karışımı pidelerin üzerine sürün.180 c fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...








4 yorum:

Notebook dedi ki...

bu pideyi yeme yanında yat arkadaş :))

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Çok güzel bir tarif,güzel bir fikir
Ellerinize sağlık
Teşekkürler
Sevgiler:)

Dilek Türkmen dedi ki...

anneannem yapardı bize hep canım istedi şimdi görünce. bazen içine pazı, ıspanak falan da koyardı ne güzeldi. ellerinize sağlık :)

Buse Ece dedi ki...

Çok güzel bi tarif ve çok güzel anlatmışsınız, saolun. :)

Bunlar da ilginizi çekebilir