google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

27 Ağustos 2012 Pazartesi

AYÇA 9 YAŞINDA

Huzurlarınızda Biricik Kızıma "internet denizinde" bir hatıra bırakmak istiyorum....
Annesinden Ayça'ya mektup:
"Canım kızım, doğduğun gün daha dün gibi aklımda. Ama bir bakıyorum 9 koca yıl geçmiş.Canım kızım doğduğun günki heyecanım hala yüreğimde. Küçük zorluklarla hayata başladın. Ama  önümüzdeki günlerin aydınlık olacağını bize her davranışınla öğrettin.  Kuzumuz,  kızımız bugün hayatının 8 inci yılını bitirdi, 9 uncu yılına girdi.  Daha nice yaşlarını hep beraber kutlamayı Allah'tan diliyorum. Sizlerden de dua bekliyorum... Canım yavrum annen seni her zaman sevecek, tabi sen de anneni :)))"


Doğum günü konseptine uygun haızrladığım peçete halkaları

Çok çalışıp süslediğim su şişeleri
Marshmellowlar
Meyve suyu şişesi
Zeytinli rulo poğaçalar
Üç renkli börek
Üç renkli börek
Galete unlu poğaça
Çörekotlu kurabiyelerimiz 
Makarna Salatası  
Cevizli kısır
Elmalı toppare tatlısı
Kupta yaptığım tramisu
Tırtıl kurabiyeler
Muz kremalı Havuçlu kapkeklerim

18 Ağustos 2012 Cumartesi

Havuçlu Kremalı Kapkeklerim Ve Herkese İyi Bayramlar

Dopdolu geçen bir Ramazanı daha geride bırakarak Rabbim bir sonrakine kavuşmayı hepimize nasip etsin inşallah.....
Bayram tatlısı yapmak istiyenlere bir alternatif olur diye, ramazandan önce ofisteki toplantı için yaptığım havuçlu kapkeklerin tarifini yayınlıyorum.Bir kez daha herkesin bayramını kutluyorum.....

Buradaki tarifi ile yaptığım keklerin tarifini yine de yazmak istiyorum.Bu malzemeler ile 24 adet kek çıkıyor ( 24 tane size fazla gelirkese ölçüleri yarıya indirebilirsiniz)

Havuçlu kap kekler

Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 su bardağı havuç rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Kreması İçin :
  • 1 paket toz krem şanti (sade)
  • 1 paket cremole (muzlu)
  • Yarım litre süt
Yapılışı :
  1. Fırını 180 c ye ayarlayın.
  2. Yumurta ve şekeri iyice cırpın.Sıvıyağı da ekleyip karıştırın.Havuç ve ceviz hariç kalan malzemeleride ekleyip mikserin düşük ayarıyla karıştırın.Havuç ve cevizide ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın.Kapkek kalıbınızın içine kek kağıtlarını yerleştirin.Her bir kağıdın 2/3 ü dolacak şekilde hamuru paylaştırın.Fırına verip kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin (yaklaşık 25 dakika)
  3. Pişen kekleri soğuması için bir kenarda bekletin.
  4. Krem şanti,cremole ve sütü iyice çırpın.Bir sıkta torbasının uçuna tırtıllu bir uç takarak kremayı poşete boşaltın.Her kekin üzerine kubbe şeklinde sıkın.(eğer sıkma topbanız yok ise buzdolabı poşetinin köşesini kesip aynı işlemi uygulayabilirsiniz)
  5. Üzerine çikolata parçaları şerpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun ...

14 Ağustos 2012 Salı

İlk Cheescake Denemem: Ve sonuç Mükemmel

                    Kızkardeşim Vildan'ın arkadaşı Esma'nın facebook sayfasında paylaştığı chesecake in resmi o kadar güzeldi ki, Esma'dan tarifini isteyip denemek istedim. Sağolsun hemen tarifini gönderdi ve ivedilikle uygulamaya geçtim :))...   Onun tarifinde sos vişne ile idi ama ben vişne bulamadığım için önceden denediğim limon sosunu kullandım.
İçinde süzme yoğurt olan bir chesecake denemeyen ben, bu tarife BA-YIL-DIM. Tabi yiyenlerde öyle... Sizlere de şiddetle tavsiye ederim...
Esma' ya teşekkürlerimi de bir kez daha burdan gönderiyorum.
Vişneli Cheesecake

*200 ml lik su bardağı kullandım
Dolgusu için;
  • 400 gr labne (yaklaşık 1,5 su bardağı)
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı süzme yoğurt 
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2 kaşık tepeleme un (bana biraz sıvı geldiği için 3 yemek kaşığı kullandım)
  • 1 paket vanilya
Tabanı için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 paket burçak veya yulaflı bisküvi
Vişneli Sos :
  • 500 gr çekirdekleri çıkarılmış vişne
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta

Yapılışı :
  1. Fırını 180 c ye ayarlayın.
  2. Bisküvileri robotan geçirip erimiş tereyağı ile karıştırın.Kelepçeli kalıba döküp elinizle iyice bastırın.
  3. Dolgu malzemesi için yumurta ve şekeri kabarana kadar yaklaşık 5-7 dakika çırpın.Labne ve süzme yoğurdu ekleyip tekrar karıştırın.Daha sonra un ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.Karışımı bisküvilerin üzerine boşaltın.
  4. Fırında 40-45 dakika pişirin.("Üzeri kızarmadan kenarları az kızamış ve çıkardığımızda hafif içi sıvımsı kalmış şekilde sallanıyor olması lazım"demişti Esma ama ben fırında biraz daha fazla unuttunca üzeri baya bir kızarmış oldu).Cheescake i fırından çıkarıp bir kenarda tamamen soğumasını bekleyin.Daha sonra en az bir gece tercihen 24 saat buzdolabında bekletin.
  5. Servis etmeden önce üzerine istediğiniz herhangi bir sosu döküp servis edebilirsiniz.
Sos alternatifleri :
  1. Ben buradaki limon sosu nu yaptım.Cheescake ile çok uyum sağladı.
  2. Vişneli sos için tüm malzemeleri tencereye alıp pelte kıvamına gelene kadar pişirin.(Eğer katı olursa biraz su ekleyebilirsiniz).Sosu arada karıştırarak soğutun.Servis etmeden öncede cheescakenin üzerini bu sosla kaplayın.


13 Ağustos 2012 Pazartesi

Perde Pilavı


Perde Pilavı

Malzemeler
İç malzemesi :
  • 2 büyük tavuk göğsü
  • 5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı badem
  • 1 paket kuş üzümü
  • 1 aket dolmalık fıstık 
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağı 
  • sıvıyağ 
  • tuz
  • karabiber
Hamuru İçin :
  • 4 tepeleme yemek kasığı yoğurt
  • 3 yumurta
  • yarım cay bardağı sıvıyağ
  • 125 gr tereyağı (ben margarin kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz
  • Aldığı kadar un
Yapılışı :
  1. Tavukları ince küpler halinde doğrayıp sıvı yağda soteleyin.(hafifçe kızarmış olsunlar).Baska bir tencerede sıvıyağ ve tereyağını eritin.Dolmalık fıstıkları da ilave edip fıstıklar hafif kavrulunca içine pirinçi ekleyip 5-7 dakika kısık ateste kavurun.Daha sonra suyunu,tuzunu ve kuş üzümlerini ekleyerek pilavınınızı pişirin.Pişen pilava tavukları ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip harmanlayın.
  2. Bademleri kaynar suda 5-10 dkika bekletip kabuklarını soyun.
  3. Hamur için gerekli malzemeleri yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan portakal büyğklüğünde bir parça ayırın.(bu üzerine kapanacak parça olacak)Diğer hamuru merdane yardımıyla açın.(fırın kabınızdan hafifçe dışarı taşacak şekilde)Fırın kabınızı yağlayıp soyulmuş bademleri içine döşeyin.(istereniz bademlerin birazını pilavınızada katabiirsiniz)Açtığınız hamuru fırın kabınıza dikkatlice yerleştirin.(yerleştirirken bademlerin kaymamasına özen gösterin)İçine hazıladığınız pilavı doldurun.Daha sonra ayırdığımız hamur parcasını açıp pilavın üzerine kapatın.Kenardan taşan parçalarıda içe doğru katlayın.
  4. 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.Pişince pilavı tersyüz edip servis tabağına alın.
Afiyet Olsun ...












10 Ağustos 2012 Cuma

Köydeki İftar Soframız ve Perde pilavı


Pazar günü annemlerin köydeki evlerinde iftar da bir araya geldik.Çok zamandır yapmak istediğim perde pilavım için bu çok iyi bir fırsat oldu.Sabah erkenden yollara düşüp malzemeleri temin edip bir an önce mutfağa giriştim.Babamın arada gelip "Fatma yine ne yapıyorsun" diye meraklı bakışları altında nihayet perde pilavımı iftarda gurula sunma imkanım oldu.

Annemin yaptığı güveç
Soslu sebze kızartması

Etimekli patlıcan salatası
Sebzeli kavurmalı börekler 
Çiğ köftelerimiz

Bunlar da ilginizi çekebilir