Kızkardeşim Vildan'ın arkadaşı Esma'nın facebook sayfasında paylaştığı chesecake in resmi o kadar güzeldi ki, Esma'dan tarifini isteyip denemek istedim. Sağolsun hemen tarifini gönderdi ve ivedilikle uygulamaya geçtim :))... Onun tarifinde sos vişne ile idi ama ben vişne bulamadığım için önceden denediğim limon sosunu kullandım.
İçinde süzme yoğurt olan bir chesecake denemeyen ben, bu tarife BA-YIL-DIM. Tabi yiyenlerde öyle... Sizlere de şiddetle tavsiye ederim...
Esma' ya teşekkürlerimi de bir kez daha burdan gönderiyorum.
Vişneli Cheesecake
*200 ml lik su bardağı kullandım
Dolgusu için;
- 400 gr labne (yaklaşık 1,5 su bardağı)
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı süzme yoğurt
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 kaşık tepeleme un (bana biraz sıvı geldiği için 3 yemek kaşığı kullandım)
- 1 paket vanilya
Tabanı için;
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 paket burçak veya yulaflı bisküvi
Vişneli Sos :
- 500 gr çekirdekleri çıkarılmış vişne
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
Yapılışı :
- Fırını 180 c ye ayarlayın.
- Bisküvileri robotan geçirip erimiş tereyağı ile karıştırın.Kelepçeli kalıba döküp elinizle iyice bastırın.
- Dolgu malzemesi için yumurta ve şekeri kabarana kadar yaklaşık 5-7 dakika çırpın.Labne ve süzme yoğurdu ekleyip tekrar karıştırın.Daha sonra un ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.Karışımı bisküvilerin üzerine boşaltın.
- Fırında 40-45 dakika pişirin.("Üzeri kızarmadan kenarları az kızamış ve çıkardığımızda hafif içi sıvımsı kalmış şekilde sallanıyor olması lazım"demişti Esma ama ben fırında biraz daha fazla unuttunca üzeri baya bir kızarmış oldu).Cheescake i fırından çıkarıp bir kenarda tamamen soğumasını bekleyin.Daha sonra en az bir gece tercihen 24 saat buzdolabında bekletin.
- Servis etmeden önce üzerine istediğiniz herhangi bir sosu döküp servis edebilirsiniz.
Sos alternatifleri :
- Ben buradaki limon sosu nu yaptım.Cheescake ile çok uyum sağladı.
- Vişneli sos için tüm malzemeleri tencereye alıp pelte kıvamına gelene kadar pişirin.(Eğer katı olursa biraz su ekleyebilirsiniz).Sosu arada karıştırarak soğutun.Servis etmeden öncede cheescakenin üzerini bu sosla kaplayın.