Yeni doğum yapan arkadaşımı ziyarete giderken Bu tarifi biraz daha değiştirerek bir pasta yapmaya karar verdim.Keki yaptım güzelce pişirdim fakat keki keserken değişik bir şekil peşinde olduğum için kekin bir parçası parçalandı.Bende o hışımla bütün keki parçalara böldüm.Daha sonrada ortaya bu güzel tatlı çıkmış oldu.Biraz maceralı oldu ama sonuç herkes tarafından beğenildi.Üzerindeki portakal şekerlemelerini Martha Stewart'ın tv programında görmüştüm.
Tatlının adını ne yazayım diye kızkardeşime sorduğumda "portakal düşleri" dedi çok güldüm ama yinede ismini böyle yazmaya karar verdim.
Portakallı Tatlı & Portakal Düşleri Tatlısı
Keki için :
- 4 yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabarta tozu
- 3 su bardağı un
- 1 litre süt + 1 su bardağı süt
- 3 dolu yemek kaşığı un
- 2 dolu yemek kaşığı nisasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- Üzeri için 1 paket sade krem şanti
- Fırını 180 c ayarlayın.
- Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Portakal suyu ve sıvıyağ ekleyip tekrar karıştırın.Sırasıyla kalan malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.Keki istediğiniz bir tepside pişirin.(kek parçalara ayrılacağı için şekli önemli değil)Pişen keki soğuması için bir kenarda bekletin.
- Krema için bir tencerede un,nişasta ve toz şekeri karıştırın.Üzerine 1 litre sütü ekleyip ocağa alın.Kaynayıncaya kadar ocakta pişirin.vanilyayı ekleyip 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.Tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.Kremanın içine 1 paket kremayı döküp mikserle 5-7 dakika kadar çırpın.Bu aşamada eğer kremanın çok katı olursa bir su bardağı süt ilave edin.
- Keki elinizle veya bıcakla birer santimlik parçalara ayırıp derin bir servis tabağına alın.Üzerine kremayı boşaltıp hafifçe karıştırın.Kremanın bütün keklere bulaşmasını sağlayın.Daha sonra üzerini düzleyin.1 paket krem şantiyi tarife göre hazırlayıp muhallebi karışımının üzerine yayın.Bu şekilde 1 gece buzdolabında bekletin.Servis etmeden önce üzerine bolca hindistan vecizi serpin ve portakal şekerlemeleri ile süsleyin.
- 1 portakal
- 1 su bardağı toz şekeri
- Portakalı iyice yıkayıp kurulayın.Daha sonra incecik dilimlere ayırın.(İnce olması çok önemli)Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip üzerine bolca toz şeker gezdirin.Fırına verip şekerler eriyip hafif karamel oluncaya kadar pişirin.(10-12 dakika kadar)
- Fırından alıp bir kenarda tamamen soğuması için bekletin.(elinizi değdirmemeye özen gösterin karamel elinizi yakabilir)
17 yorum:
Muhteşem, ellerine sağlık canım..
Çok hoş olmuş ellerinize sağlık sevgiler...
Doğaçlama olmuş, pek de güzel olmuş :) Görüntüsü çok güzel, karlı gibi :)
Ellerinize sağlık.
Canim ellerine saglik mis gibi kokmustur
Nefis bir görüntü. Mis gibi portakal kokulu. Ellerine sağlık..
çok güzel olmuş ,eline sağlık...
Nasıl bir güzel görüntüdür bu, başımı döndürdünüz:)
Deniz
tadıda süperdi.tadanlar memnun kaldı bu da benim favori tatlılarımdan olmasına sebep oldu
sevgiler
Feray,Miskokulu lezzetler,Gülcan,Hülya,Mehtap ve Mavi güzel yorumlarınız için çokteşekür ederim
yeni blogları hiç kaçırmam helede yorum bırakanların üstüne atlarım:))).hemen inceler ve bayılırım portakallı tariflerde favorimdir enfes bişey olmuş elin dert görmesin canım
ben bu bloğu ilk defa görüyorum, çok beğendim. iyi ki buldum ne mutlu bana..
elinize sağlık.kremanın içine soğuduktan sonra katılan200.mglık krema veya onun yerine toz şanti katılabiliyor ya ikisi arasında lezzet açısından fark var mı veya ne fark var..(cümlem dağıldı ama:))
canikom
krema eklediğim de daha lezzetli oluyor ama daha hafif bir krema istersem krem şantide kullandığım olmuştur.Krema ile yapılan tarifi tavsiye ederim
tşk ederim dediklerinizi uygulayacağım ...selamlar.......
Merhaba,
Yeni keşfettim ama çok beğendim blogunuzu. Sormak istediğim bir şey var bu şekerlemeler ne kadar dayanıyor, saklayıp daha sonra da kullanmak mümkün mü?
Sevgiler
http://bulutagaci.blogspot.com/
Diler t
merhaba
biz şekerlemeleri saklamadan tükettiğimiz için ne kadar dayanabileceği konusunda maalesef bir fikrim yok.Ama kapalı bir kavanozda saklanabileceğini düşünüyorum
Sevgiler
tariflerinize baştan sona bakıyorum vaktim varken, hem ismi hem kendisi güzel olan bir tatlı
Yorum Gönder