google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

6 Aralık 2012 Perşembe

Ahududulu Muzlu Yaş Pasta

Ne zaman misafir ağırlasam hep değişik bir pasta yapmanın hayalini kurarım.Acaba nasıl yapsam karemi ,yuvarlakmı.kubbemi diye.Bir kaç gün düşündükten sonra ne yapacağım kafamda netleşir.Bu da o pastalardan biri.Uzun zamandır dikdörtgen şeklinde bir pasta yapmayı planlıyordum.Önce fırın tepsisisnde pişirip daha sonra dört parçaya bölmek geldi aklıma ama dikdörtgen bir kalıpta pişirip ortadan ikiye kesip bu parçalarıda enlemesine ikiye kesip nihayet dört parça kek elde etmiş oldum.(aşağıda resimde olduğu gibi)Pastanın yüksekliği içine koyulan malzemelere orantılı olarak değişiyor ama dilimlemesi ve servis etmesi çok güzel.İçine ekleyeceğiniz meyveler sizin tercihinize kalmış.Ber sonraki denememde donmuş vişne kullanmayı düşünüyorum.
Malesef pastanın bitmiş tam hali yok (resmini çekmeyi unuttum :-)))))
Kek için bu pastada kullandığım ayni tarfii kullandım.Bu tarif hiç bir zaman yanıltmamıştır beni.
Gelelim yapım aşamasına

Kek için bu tarifi uygulayın

Krema malzemesi :
  • 1 paket cremole damla sakızı aromalı
  • 1 paket cremole muz aromalı
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 litre süt+1su bardağı süt
  • 2-3 adet muz
  • 1,5 - 2 su bardağı kadar donmuş ahududu
  • Üzeri için rendelenmiş çikolata
Yapılışı :
  1. Keki tarife göre hazırlayıp dikdörtgen bir kalıpta pişirin.Keki önce ortadan ikiye daha sonrada enlemesine iki parçaya bölün.
  2. 2 paket cremoleyi ve toz krem şantiyi bir kapta karıştırın.Üzerine sütü ekleyip iyice sertleşene kadar çırpın.(sütün soğuk olmasına dikkat edin)
  3. Kekin bir parçasını servis tabağına alıp üzerine 1 cm kalınlığında krema sürün.Kenarlardan taşmamasına özen gösterin.(kek yüksek ve ağır olacağı için alt katlardan krema dışarı taşabilir)Kremanın üzerine ahududu ve muz serpin.Kalan bütün katları aynı şekilde üst üste sıralayın.Her katı ekleyişinizde elinizle hafifçe bastırınki katlar iyice yerleşşin.Kalan krema ile de pastanın dış kısmını iyice kaplayın.Bu şekilde buz dolabında 3-4 saat bekletin.
  4. Servis etmeden önce üzerine muz dilimleri ve rendelenmiş çikolata ile kaplayın.
Afiyet Olsun...



7 yorum:

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.Olsa da yeseydim dedirtmiş.
Sevgiyle kal.

Deniz dedi ki...

Bu kadar olur! Ben de pazartesi günü armut, ananas ve muzlu olarak yaptım bu pastadan yeğenlerim için, bari biraz daha bekleyim yayınlamak için :D Ama ahududulusu da enfes görünüyor. Pembe pembe gülümsüyor aradan. Harika görünüyor. Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

Ağzımın sularını tutamıyorum desem:)
İğrenç miyim neyim:)
Ama napayım,öyle güzel pastalar yapıyorsun ki elde değil:)
Ellerine sağlık canım.
Şifa olsun..

LeylaK dedi ki...

kremasının dokusu çok güzel....

*mehtap dedi ki...

Harika pastandan bir dilim almaya geldim.Nefis görünüyor.Ellerine sağlık, müsaitsen bende misafirliğe beklerim...

Unknown dedi ki...

Hımm en sevdiğim tatlı pasta ama ev pastası, canım çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık:)

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Ofofoffff bu saatte bile iştah kabartan bir görüntü:)
Ellerine sağlık canım:)
Sevgiler...

Bunlar da ilginizi çekebilir