Yulaflı Tam Buğday Unlu Ekmekler
Malzemeler :
- 3,5 su bardağı tam buğday unu
- 1+çeyrek bardak yulaf
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 şişe sade soda (200 ml)
- 1+çeyrek bardak süt
- 1+çeyrek bardak yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Üzeri için yulaf
- Fırını 180 c ayarlayın.
- Kuru malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın.Sıvı malzemeleride bir kaba alıp hafifçe çırpın.Kuru ve sıvı malzemeleri karıştırın.
- Elinizi su ile ıslatarak hamurdan parçalar kopartım tepsiye yerleştirin.(biraz cıvık bir hamur oluyor)
- Üzerine yulaf serpiştirerek fırına verin.İyice kızarana kadar pişirin.
Not :Daha tombul bir ekmek yapmak isterseniz hamura biraz daha un ekleyebilirsiniz.Hamur cıvık olduğu için çok tombul olmuyorlar
6 yorum:
Değişik ekmeklere bayılırım. Görüntüsü harika. Tek merak ettiğim dokusu oldu. Yumuşak oluyor mu?
deniz mayalı ekmekler gibi olmuyor tabi ama yinede yumusak..
ellerine sağlık canım...çok güzel görünüyor.afiyetler olsun.sevgiler
Teşekkür ederim cevap için :)
Rica ederim Denizzz
Mihrimah teşekkürler
Yorum Gönder