google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

17 Ekim 2012 Çarşamba

Yulaflı Tam Buğday Unlu Ekmekler

Bu aralar yulafa takmış durumdayım.Yulaflı ekmekten sonra yulaflı kurabiye araştırması içerisindeyim.Yulaflı ekmeklerin gürüntüsü çok şirin.Kahvaltı içinde mükemmel.
Yulaflı Tam Buğday Unlu Ekmekler

Malzemeler :
  • 3,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1+çeyrek bardak yulaf
  • 2 çay  kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 şişe sade soda (200 ml)
  • 1+çeyrek bardak süt
  • 1+çeyrek bardak yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Üzeri için yulaf
Yapılışı :
  1. Fırını 180 c ayarlayın.
  2. Kuru malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın.Sıvı malzemeleride bir kaba alıp hafifçe çırpın.Kuru ve sıvı malzemeleri karıştırın.
  3. Elinizi su ile ıslatarak hamurdan parçalar kopartım tepsiye yerleştirin.(biraz cıvık bir hamur oluyor)
  4. Üzerine yulaf serpiştirerek fırına verin.İyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...

Not :Daha tombul bir ekmek yapmak isterseniz hamura biraz daha un ekleyebilirsiniz.Hamur cıvık olduğu için çok tombul olmuyorlar






6 yorum:

Deniz dedi ki...

Değişik ekmeklere bayılırım. Görüntüsü harika. Tek merak ettiğim dokusu oldu. Yumuşak oluyor mu?

FATMA ÇELİK dedi ki...

deniz mayalı ekmekler gibi olmuyor tabi ama yinede yumusak..

mihrimah dedi ki...

ellerine sağlık canım...çok güzel görünüyor.afiyetler olsun.sevgiler

Deniz dedi ki...

Teşekkür ederim cevap için :)

FATMA ÇELİK dedi ki...

Rica ederim Denizzz

FATMA ÇELİK dedi ki...

Mihrimah teşekkürler

Bunlar da ilginizi çekebilir