google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

12 Eylül 2012 Çarşamba

Bademli Çikolatalı Brownie

Tarif yazmakta sıkıntı çektiğim su günlerde araya bir Samsun geziside ekleyerek nihayet iş yerindeki yerimi almış bulunuyorum.Uzun süredir denemeyi düşündüğüm bir brownie tarifi ile karşınızdayım.Borwnie yaparken çikolata eritmekten hoşlanmayanlar için iadeal bir tarif.Tarifte çikolata eritmek yerine,çikolataları sonradan büyük parçalar halinde içine ekliyoruz.Kekin içinde kalan bu parça çikolatalar çok güzel bir lezset katıyor keke...İşte tarifimizz....


Bademli Çikolatalı Brownie

Malzemeler :
  • 150 gr tereyağı
  • 300 gr esmer şeker
  • 75 gr kakao
  • 150 gr un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sütlü çikolata (80 gr)
  • üzerine serpmek için file badem
Yapılışı :
  1. Fırını 190 c ye ayarlayın.
  2. Bir tencereye tereyağı,esmer şeker,ve kakaoyu ekleyerek çok kısık ateşte eritin.Ocaktan alın.İçine unu ve karbonatı ekleyerek karıştırın.(Bu aşamada baya bir katı oluyor)Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek.her bir yumurtayı eklediğinizde iyice karıştırın.Vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.Daha sonra parçaladığınız sütlü çikolatayı ekleyin.Fırın tepsisini yağlayıp (yağlı kağıtta kullanabilirsiniz) keki kalıba boşaltın.Üzerine bademleri serpiştirin.Fırında 20 dakika pişirin.Kalıptan çıkarmak için tamamen soğumasını bekleyin.
  3. Üzerine hafifçe pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun...










2 yorum:

Deniz dedi ki...

Harika görünüyor, bol bademli. Değişik bir yöntemmiş tarifi de. Ellerine sağlık. Bir dahakine böyle deneyeceğim brownieyi.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Browni sever yani benim için.Nefis bir lezzet.Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

Bunlar da ilginizi çekebilir