google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Sodalı Börek

İftar için annemlere gidecegimiz netleşince çabucak bu böreği yapı verdim.Bloglarda okuduğum tariflerden yararlanarak kendi tarifimi oluşturmuş oldum.Börek piştikce ne kadar şiştiğine kendim bile inanamadım.(bi ara börek fırında patlayacak diye ödüm pataladı.....şaka şaka )

Sodalı Börek

Malzemeler :
  • 6 adet yufka
  • 1 su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı kadar beyaz peynir+kaşar rendesi

Yapılışı :
  1. Fırın tepsisini yağlayın.Bir yufkayı ortada ikiye kasip düz kısımlar tepsinin kenarlarına değecek sekilde tepsiye yerleştirin.3 yufkayı bu şekilde tepsiye yerleştirin.Arasına peynir karışımını yayıp kalan yufkalarıda ayni şekilde üzerine yayın.En üstteki yufkanın kenarlarını tepsinin içine doğru bastırın.
  2. Böreği dilimleyip üzerine 1 şişe maden suyunu dökün.Bu şekilde 10-15 dakika yufka maden suyunu çekene kadar bekletin.
  3. Bir kapta süt,yumurta ve erimiş tereyağını çırpıp böreğin üzerine gezdirin.10-15 dakika bu şekilde bekletip yufkaların sosu çekmesini bekleyin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 c fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...








2 yorum:

arzu dedi ki...

mrb fatma hanim sodali boreginiz harika gorunuyor mutlaka de niycem.zaten hemen hemen deniyorum tum tariflerinizi sonuc harika.ayrica fransadan reyhanin arkadasiyim herkese hayirli ramazanlar

FATMA ÇELİK dedi ki...

Arzu Mrb
öncelikle bü güzel ve içten yorumun için çok teşekkür ederim.Çok saol.Tariflerimi denemen beni çok mutlu etti.böyle yorumlar alınca ne kadar mutlu oluyorum anlatamam.Kocaman kocaman sevgiler yolluyorum Fransaya.Reyhan'ı da benşm yerime kocaman kocaman öpersin(çok özledim onu)

Bunlar da ilginizi çekebilir