Patates Oturtma
Malzemeler :
- 1,5 kg kadar patates
- 300 gr kıyma
- 2 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
- 3-4 diş sarımsak
- 2-3 adet domates
- üzeri için yarım demet maydanoz
- tuz karabiber
- Fırını 220 c ayarlayın.
- Patatesleri soyup yarım santım kalınlığında halk halka doğrayın.Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin.Tuz serpip harmanlayın.fırına verip patatesler kızarana kadar pişirin.
- Soğanları incecik doğrayıp sıvıyağda soteleyin.Üzerine kıymayı ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.Daha sonra rendeleyerek sarımsağı ilave edin.Tuz,karabiber ekleyip üzerine 2-3 su bardağı kadar su ekleyip 5-7 dakik kadar kaynatıp ocaktan alın.
- Kızarmış patatesleri fırından çıkarıp fırın kabına alın.Üzerine kıymalı sosu gezdirin.Halka halka doğramış olduğunuz domatesleri üzerine gezdirip ince doğranmış maydanozları serpiştirin.Bu şekilde 30 dakika kadar fırında pişirin.
Not :Patatesleri dilerseniz fırında kızartmak yerine sıvıyağda da kızartabilirsiniz.Ben daha hafif olsun diye bu şekilde yapıyorum.
1 yorum:
Patatesin her hali bir başka güzeldir.
Ellerine sağlık nefis görünüyor..
Senin yavrununda çok katkısı olmuş ne güzel ,muftaga meraklı anlaşılan
sevgilerr:))
Yorum Gönder