google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

5 Temmuz 2012 Perşembe

Muz Kremalı Nefis Yaş Pasta

Misafir ağırlayacağım zaman kendimi hep yeni bir pasta şekli çıkarmaya adarım.Kreması keki aynı olsa bile mutlaka bir şey katmalıyım,diğer yaptiklarımdan farklı olsun diye kendi kendime çabalar dururum.Bu pasta da onlardan biri.Görüntüsü bir o kadar gösterişli olmasına rağmen yapımı çok ama çok basit.Keki ortadan ikiye kesip kremanın yarısını arasına yayıp diğer keki üzerine kapa ve kalan kremayı pastanın üzerine yay.Kenarları mı ? kenarlarını boşver açık kasın.İç malzemesi kenarlardan görünen keklerin ve yaş pastaların görüntüsü her zaman mutlu etmiştir.Belki de için de ne olduğunu bilmek bana iyi geliyordur...





Muz Kremalı Nefis Yaş Pasta

Malzemeler :
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 dolu yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un
Krema :
  • 1 litre süt
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 paket Crème Olé muzlu
  • 1 paket Crème Olé vanilyalı
Üzeri için : rendelenmiş çikolata

Yapılışı :
  1. Fırını 160 c ayarlayın.
  2. Yumurta ve toz şekeri içice çırpın.Süt ve sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin.Kalan malzemeleride sırayla ekleyip yavaşça karıştırın.Yağlanmış fırın kabına dökün.(28 cm lik yuvarlak bir fırın kabı kullandım).Kürdan batırınca temiz çıkana kadar fırında pişirin.Yaklaşık bir saat.(kek hamuru sıvı bir hamur olduğu için düşük ısıda pişmesi gerekiyor).Pişen keki soğuması için bir kenarda bekletin.
  3. Keki bir ip yardımıyla ortadan ikiye kesin.
  4. Krema için sütü derin bir kaba boşaltıp 2 paket creme oleyi ve 1 paket toz krem şantiyi ekleyip iyice çırpın.(5-7 dakika).
  5. Kekin bir parçasını servis edeceğiniz tabağa alıp üzerine kremanın yarısını boşaltın.(kremayı kenarlara kadar yaymamaya çalışın)Üzerine diğer kek parçasını yerleştirerek elinizle hafifçe bastırın.(kremanın kenarlardan taşmamasına özen gösterin)Kalan kremayıda pastanın üzerine yayın.Bu şekilde 3-4 saat kadar buz dolabında bekletin.Servis etmeden önce üzerine bolca rendelenmiş çikolata yerleştirin.
Afiyet Olsun....







6 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

vayyy.nefis bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Unknown dedi ki...

Şaheser olmuş resmen:)
Harika gözüküyor canım,ellerine sağlık.
Şifa ola inşAllah..

FATMA ÇELİK dedi ki...

mutfagabuyrun , Zel
çok teşekkürler yorumlarınız için

Adsız dedi ki...

HALA BEN VE AYÇA SENDEN ÇİLEKLİ
KULE İSTİYORUZ BİR DE AYÇA SENİNLE
GELMEDİĞ İÇİN ÇOOOOK ÖZÜR DİLİYOR

EREN VE AYÇA

Gülerva dedi ki...

Cerama ole dediğiniz nedir

Adsız dedi ki...

Kekin tadi çok güzel ve çok iyi kabardı ancak krema cıvık oldu ve baskın bir santi tadı var. Ya santi hiç kullanmayın yada ayrı bir yerde çırpıp sonradan ekleyin derim.

Bunlar da ilginizi çekebilir