google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

19 Haziran 2012 Salı

Meltem'in Süt Böreği


Meltem'in tarfilerinin sonuncusunu yayınlıyorum artık....


SÜT BÖREĞİ

Malzemeler :

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Pişirmek için sıvı yağ ve tereyağ

İç harşı için malzemeler:

  • 250-300 gr arası kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım demek maydanoz
  • İç harç isteğe gör peynirli, patatesli, sucuk gibi değişik malzemeler ile de yapılabilir.

Yapılışı :

  1. Un ve sütü hiç topak kalmıycak şekilde iyice çırpın. Yumurtaları ekleyip biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamuru yapın.
  2. Teflon tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ dökün.
  3. Tavaya bir kepçe hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.
  4. İç harçı hazırlamak içinde soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda sote leyin.
  5. Soğan pembeleştikten sonra kıymayı ekleyip güzelce kavurun sonra sırayla salça, karabiber, tuz ve maydanozu ekleyip iyice kavurduktan sonra altını kapatıp ılınması için biraz dinlendirin.
  6. Daha sonra kreplerinize ortasına harcatan biraz koyarak  kare şekilde katlayın.bütün kreplere aynı işlemi yaptıktan sonra isterseniz tavaya biraz tere yağ koyup arkalı önlü birkaç dakika çevirin.. dilerseniz diğer bir seçenek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak kaşarlar eriye kadar fırınlayın..


0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir