google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

18 Haziran 2012 Pazartesi

Barbunya Plaki


Meltem'in sofrasından tarifler yayınlamaya devam ediyoruz.Sıradaki tarifimiz Zeytinyağlı barbunya

Zeytinyağlı Brbunya

Malzemeler :

  • 1 kg ayıklanmış barbunya
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet hauç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı domates salcası
  • Yarım yemek kaşığı biber salcası
  • Yarımsu bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı nane(isteğe göre)
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Kaynamış su

Yapılışı :

  1. İlk olarak barbunyalarımız ayıklayıp yıkıyoruz suyu süzülsün diye bir kenarda bekletiyoruz.
  2. Daha sonra soğanımızı yemeklik ince ince doğrayıp sıvı yağıda ekleyerek ocağa alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Sonra sırayla küp küp minik minik doğradığımız havuç ve patatesi ekleyerek 3-4 defa karıştırmak suretiyle kavurup barbunyalarımız ekliyoruz. Barbunyalarıda ekledikten sonra birkaç defa karıştırıp sıcak suyumuzu üzerin birazcık geçecek şekilde ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra altını kızıp kısık ateşte bişiriyoruz. (Yoğun bir kıvam olmasını istediğim için suyu üzerini biraz geçecek şekilde göz kararı eklerim. Ocağın altı acık olursa suyu çabuk çeker ve su eklemek zorunda kalınabilir bu yuzden kısık ateşte pişirilmesini öneririm)
  4. Son olarakta ocağı kapatmaya yakın nane,tuz ve maydanozun yarını ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz. Ilındıktan sonra 1-2 saat buzdolabında dinlendirip kalan maydanozlarıda üzerine ekleyip servis edebilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

barbunyaları haşlıyormusunuz

Bunlar da ilginizi çekebilir