Her zaman olduğu gibi çikolatayı eritmekle işe başladım.Evde bulunan antep fıstıklı çikolataları eritsem nasıl olur diye bir fikir gelince aklıma hemen işe koyuldum.Çırpma sırasında biraz aksaklıklar çıksada sonuç mükemmel oldu.
Fıstıklı Brownie
Malzemeler :
- 240 gr sütlü çikolata (antep fıstıklı kullandım)
- 80 gr bitter çikolata
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker ( 200 gr)
- 1 su bardağı un (130 gr)
- 4 yumurta
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı :
- Fırını 170 c ayarlayın.
- Küçük parçalara ayrılmış çikolataları ve tereyağını benmari usulu eritin.Ilınması için bir kenarda bekletin.Daha sonra toz şekeri ekleyip karıştırın.Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin.Kalan malzemeleri ekleyerek mikserin düşük hızıyla tüm malzemelerin karışmasını sağlayın.
- Hamuru yağlı kagıt serilmiş fırın kabına boşaltınBekletmeden fırına verin.Yaklaşık 40 dakika pişirin.Kürdan testini uygulamayı unutmayın.(eğer daha yapışkan bir brownie seviyorsanın pişirme süresini daha kısa tutabilirsiniz)
Afiyet Olsun...
6 yorum:
tek kelime ile muhteşem :)
ellerine sağlıkk sevgiler..
Eline sağlık mükemmel görünüyor sevgiler...
İtiraf ediyorum: Ben bir browni canavarıyım :)
Bu browniye karşı da iyi hisler beslememekteyim :)
Çok güzel çünkü.
harıka gorunuyor ellerını saglık
Malzeme listesindeki bardak ölçüsü 200 ml'lik olarak anladım ben ama resimlere baktığımda ise un kabınız Amerikan cup bardaklarına benzettim hani şu iç içe girenlerden hangisi doğru acaba sormak istediydimde şimdiden teşekkür...Blogunun sessiz takipçisi Elif
Elif hanım merhaba
Öncelikle geciken cevabım için özür dilerim.
BArdak ölçüm 220 ml dir.Amerikan kup ölçüleri bildiğim kadarıyla 250 ml oluyor.
Benim ölçü kaplarımda iç içe giren ölçü kaplarından.
Yorum Gönder