google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

11 Mayıs 2012 Cuma

Muhallebili Şerbetli Kadayıf


En son davet soframda tatlı olarak yaptığı muhallebili şerbetli kadayıf çok begenildi.Muhallebili kadayıf denince akla hemen burada ki tarif geliyor fakat şerbetli olanı daha da bir güzel oldu bana göre.

Muhallebili Şerbetli Kadayıf

Malzemeler :
  • 500 gr kadayıf
  • 125 gr tereyağ margarin karışımı (isterseniz daha az kullanabilirsiniz)
Muhallebisi İçin :
  • 1 litre süt
  • 5 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti İçin :
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limon
Yapılışı :
  1. Muhallebi için süt,pirinç unu ve toz şekeri bir tencereye alıp ocakta pişirin.Kaynayınca ocaktan alıp kenarda bekletin.
  2. Geniş bir kada kadayıfı alıp üzerine erimiz tereyağını gezdirip yavaş yavaş karıştırarak kadayısıfn yağlanmasını sağlayın.Kadayıfın yarısını borcama yayıp uzerine muahllebiyi dikkatlice yayın.Kalan kadayıfı muhallebinin üzerine yayın.180 c fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  3. Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alıp 10-15 dakika ocakta kaynatın.Limonu ekleyip ocağı kapatın.
  4. Kadayıf fırından çıkınca 2-3 dakika bekleyip ılık olan şerbeti üzerine gezdirin.1-2 saat bekletip servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun ...




6 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

değişik bir tarifmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Çok farklı ve çok güzel bir tarif. Deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Harika bir görüntü. Eminim tadı da nefistir. Ellerinize sağlık olsun. Sevgiler.

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

mutfagabuyrun teşekkürler

elif'ciğim inşallah denersin.çok memnun olurum.

Beyaz Hanımeli tadı gerçekten çok değişik bir o kadar da güzel

Adsız dedi ki...

Bende yaptim soguk servis edilebilir degil mi acil cevp

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Tabiki soğuk olarak servis edebilirsiniz

Bunlar da ilginizi çekebilir