google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

3 Nisan 2012 Salı

Gökkuşağı Tatlısı & İki Renkli Tatlı



Sıradaki tarifim gökkuşağı tatlısı .Görüntüsü ve hafifliği çok beğenilen bir tatlı..

Gökkuşağı Tatlısı

Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Kaymak
Şerbet İçin :
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yapılışı :
  1. Şerbet için toz şeker ve suyu ocakta 5-10 dakika kaynatın.Limon ekleyip soğuması için bir kenarda bekletin.
  2. Fırını 180 c ayarlayın.
  3. Yumurta ve toz şekeri iyice çırpın.Sıvıyağ ve yoğurdu da ekleyip çırpın.Daha sonra kalan malzemeleride ekleyerek iyice karıştırın.Yağlanmış üyük dikdörtgen borcama yayın.İyice kızarana kadar fırında pişirin.
  4. Sıcak tatlıya soğuk serbeti döküp,çekmesi için 15-20 dakika bekletin.Bir kalıp veya su bardağı ile kekten yuvarlaklar kesip çıkartın.Geriye artan kek parçalarının üzerine kakao ve hindistan cevizini ekleyip iyice yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizde yuvarlayıp kesip çıkardığınız tatlıların üzerine yerleştirin.Daha sonra tatlılarınızın her birinin üzerine birer parça kaymak yerleştirerek servis edebilirsiniz.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun ...








2 yorum:

disal dedi ki...

harika bir blog..nefis tarifler..süper fotoğraflar..ellerine sağlık..gözümüz gönlümüz açıldı...herşey çok güzel görünüyor..

sevda dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Bunlar da ilginizi çekebilir