google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

27 Nisan 2012 Cuma

Elmalı Alt Üst Keki

Lise yıllarımızda Arkadaşım Feyzalara gittiğimizde bize bu kekten yapardı.Çok güzel günlerdii
Evdeki elmaları nasıl değerlendireceğimi düşünürken aklıma bu kek geldi.Kekin lezzeti herkesi memnun etti...


Elmalı Alt Üst Keki

Malzemeler :
  • 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1-2 çay kaşığı tarçın
  • Çeyrek bardak kadar kırılmış fındık
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Elmalı Taban İçin :
  • 3 adet elma
  • 3 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
  1. Soyulmuş ve dilimlenmiş elmaları bir tavaya alarak üzerine toz şekeri ekleyin.5-7 dakika suyunu salıp çekene kadar pişirin.Tarçın ve tereyağını ekleyerek ocağı kapatın.Karıştırarak tereyağının erimesini sağlayın.Yağlanmış dikdörtgen bir kalıbın tabanına elmaları yayın.
  2. Fırını 170 c ye ayarlayın.
  3. Keki hazırlamak için yumurta ve toz şekeri 5 dakika kadar çırpın.İçine kalan malzemeleri ekleyerek mikserin düşük hızıyla yavaşça karıştırın.Kek karışımını elmaların üzerine yayın.Fırına verip 40-45 dakika pişirin.(kürdan batırıp pişip pişmediğini mutlaka kontrol edin)
  4. Kek piştikten sonra fırından alıp 3-5 dakika bekletip ,ters çevirip kalıptan çıkarın.
Afiyet Olsun ...









3 yorum:

ÖZLEMCE dedi ki...

görüntü harika..eminim lezzeti de öyledir..
ellerine sağlık..deneyeceğim ve paylaşacağım..

mutfagabuyrun dedi ki...

elmalı her tarifi çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Mutfagabuyrun çok teşekkürler

Özlemce eğer tarifimi denersen çok mutlu olurum emin ol

Bunlar da ilginizi çekebilir