Çatlak Ekmekler
Malzemeler:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 küp yaş maya
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Ilık sütün içine mayayı ve toz şekeri ekleyip ,karıştırarak mayanın erimesini sağlayın.Bu şekilde 10-15 dakika bekletin.
- Unu karıştırma kabına alıp tüm malzemeleri üzerine ekleyin.Yumuşak bir hamur oluncaya kadar un ekleyerek hamuru güzelce yoğurun.Hamur kabının üzerine nemli bir bez örterek 40-45 dakika mayalanmaya bırakın.(Ben 5 dakika kadar önceden ısıttıp,kapattığım fırının içinde bekletiyorum daha çabuk kabarıyor)
- Hamurdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp tepsiye yerleştirin.Mayalanması için tekrar 30 dakika kadar bekletin.Plastık bir spatula ile hamurların üzerine çarpılar atın (resimde olduğu gibi).Daha sonra ekmeklerin üzerine hafifçe un serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Not : Ilık süt dışında ki tüm malzemelerin oda ısısında olması hamurun kabarması için çok önemlidir.
4 yorum:
deneyeceğim tarifler arasında yerini aldı..
paylaşımın için teşekkürler..
ımmmm çok güzeller
ellerine sağlık canım
ımmmm çok güzeller
ellerine sağlık canım
Ekmekçikler nefis görünüyor canım. Evini miss gibi bir koku sarmıştır. Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...
Yorum Gönder