google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

5 Mart 2012 Pazartesi

Portakallı Yaş Pasta

Sıradan tarifler denemenin yanında ilğinç bir seyler de üretmek en büyük zevkim.Değişik tarifler aradığım bu kış günlerinde tam da mevsimi olan portakalı seçtim.Neler yapabilirim diye düşünürken pastanın iyi bir fikir olduğuna kanaat getirdim.Gerçektende tadı bir harika oldu.Yiyenler bayıldı.Kekinde kullandığım portakal kabuğu ve portakal suyu, pastanın kreması ile çok uyum sağladı.Üzerini de kocaman portakal dilimleri ile süsleyince iştah açıcı bu görüntüyle karşı karşıya kaldım.
Bu pastayı tekrar yapmak için kendime bahane üretir oldum...

Portakallı Yaş Pasta

Malzemeler :
  • 5 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Yarım portakalın suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi
Kreması :
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Yapılışı :
  1. Fırını 180 c ye ayarlayın.
  2. Yumurta ve toz şekeri kar gibi olana kadar çok iyi çırpın.İçine portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip mikserin düşük hızıyla karıştırın.Kabartma tozu,vanilya ve unu eleyerek ekleyin.Daha sonra hindistan cevizini ekleyip hafifçe çırpın.Yağladığınız tepsiye döküp fırına verin.Batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.(yaklaşık 40 dk)
  3. Pasta kremasını hazırlamak için süt,un,nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp ocağa koymadan önce iyice cırpın.Ocakta pişirip kaynamaya başlayınca ocaktan alın.İçine vanilyayı ekleyerek tamamen soğuması için bir kenarda bekletin.
  4. Tamamen soğuyan muhallebinin içine kremayı ekleyerek mikserle çok iyi çırpın.
  5. Pişirdiğiniz keki ortadan ikiye kesin.Kremanın yarısını kekin birinci katına yayın.Üzerine diğer kek parçasınıda kapatarak kalan krema ile pastanın her tarafını kaplayın.
  6. Pastayı bu şekilke bir gece dolapta bekletin.Servis etmeden hemen önce üzerini portakal dilimleri ile süsleyerek hindistan cevizi serpiştirin.
Afiye Olsun ...







4 yorum:

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Harika bir pasta olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

demetle dedi ki...

ELLERİNİZE SAĞLIK, HAZIRLADĞINIZ KREMAYI BENDE ÇOK KULLANIYORUM VE PASTALARA ÇOK YAKIŞIYOR. HERKESE TAVSİYE EDERİM...

birtutamkekik dedi ki...

çok güzel görünüyoor:)
ellerine sağğlık canımm..bir dilim aldım kii;)
sevgiler...

birtutamkekik dedi ki...

çok güzel görünüyoor:)
ellerine sağğlık canımm..bir dilim aldım kii;)
sevgiler...

Bunlar da ilginizi çekebilir