google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

17 Şubat 2012 Cuma

Yaş Günü Pastası


Yaş günü pastası

Malzemeler :
Kek İçin :
  • Bu tarifteki kekten 2 adet pişiriyorsunuz.
  • Kek katlarının arası için muz dilimleri
Kreması için :
  • 2 litre süt
  • 2 su bardağı un +2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından biraz fazla kakao
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket (200 ml) krema
Yapılışı :
  1. Kekleri tarife göre hazırlayıp soğutun.Her bir keki ortadan ikiye keserek toplamda 4 kat oluşturun.
  2. Kreme için gerekli olan malzemelerden,krema hariç hepsini ocakta pişirin.Pişen muhallebiyi iyice soğutun.Kremayı içine ekleyerek mikser yardımıyla çok iyi cırpın.(katı bir krema oluyor)
  3. Kek parçalarından birini servis tabağına yerleştirerek üzerine kremadan yayın.(Kremayı yayarken kenarlarda yarım santim boşluk bırakın,pastanın ağırlığı ile kendi zaten yayılacaktır,ben her katın arasına 2,5 su bardağı krema koydum.Bardakla ölçmemin sebebi pasta kesildiği zaman katların arasındaki kremanın dengeli olması)Yaydığınız kremanın üzerine muz dilimlerinden yerleştirin.Bu şekilde tüm katları üst üste dizin.Her kek katını eklediğinizde elinizle hafifçe bastırın.Pastanın en üst kısmını ince bir krema tabakası ile kaplayın.(bu işleme mantolama işlemi deniyormuş)Bu şekilde pastayı bir gece dolapta bekletin.Kalan kremayı streşleyip ertesi gün için dolapta bekletin.
  4. Pastayı servis etmeden 2-3 saat önce kalan krema ile pastanın üzerini kalın bir tabaka halinde kaplayın.Bu şekilde servis edene kadar dolapta bekletin.
Afiyet Olsun ...








12 yorum:

Unknown dedi ki...

Nefisss bir doğum günü pastası olmuş,ellerine sağlık canım..
Doğum günü meleğine,sağlık,mutluluk dolu nice nice yıllar diliyorum..
Sevgilerimle..

mutfagabuyrun dedi ki...

4 kat ama süper bir pasta olmuş canım.harika görünüyor.ellerine sağlık.hayırlı cumalar diliyorum.

Unknown dedi ki...

çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık,canım cekti şimdi:)))

Unknown dedi ki...

bayildim ben bunaaaa
derhal not ediyorum!

afiyet olsun ve nice senelere canim

The Cook Department dedi ki...

Nefis gözüküyor ellerine sağlık canım..

FATMA ÇELİK dedi ki...

güzel yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum

Unknown dedi ki...

Pastanın kremasını not ettim deneyeceğim ,ellerinize sağlık...

canikom dedi ki...

herşey harkulade...elleriniz dert görmesin.bu kremayı kakao eklemedende yapıp başka yerlerde kullanabilir miyiz.tşk ederim....

FATMA ÇELİK dedi ki...

canikom
http://damlacikolata.blogspot.com/2011/06/hindistan-cevizli-yas-pasta.html bu tarifte buna benzer bir krema kullanmıştım

canikom dedi ki...

tşk ederim..........

Adsız dedi ki...

harika gorunuyor ellerinize saglik sitenizi yeni kesfettim :)) denemeyi cok istiyorum fakat bir sorum olacakti. en ustune kremayi bu kadar duzgun nasil suruyorsunuz bir aparat mi gerek yoksa baska bir turlu mu? cevaplarsaniz cok memnun olurum

Nuray

FATMA ÇELİK dedi ki...

Nuray merhaba
Çok tşk güzel sözlerin için.böyle büyük pastaları grnellikle ya belli spatula ile veya plastik hamur kazıyıcı ile düzeltiyorum,hamur kazıyocının düz kısmı bir hayli işe yarıyor.tamamen kremayı sürünce en üstünü hamur kazıyıcı ile geçiyorum daha düz bir görüntü oluyor

Bunlar da ilginizi çekebilir