Malzemeler :
Tabanı için :
- 3 paket eti yulaflı bisküvi
- 1 dolu yemek kasığı tereyağı
- Üzeri için pişmaniye
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
- 250 gr labne peyniri
- 1 kutu krema ( 200 ml)
- Yarım su bardağı toz şeker
- Birinci krema katı için gerekli malzemelerden vanilya hariç hepsini ocakta pişirin.Vanilyayı ekleyin.Arada karıştırarak soğutun.Tamamen soğuyunca mikserle 5-10 dakika çırpın.Bir kenarda bekletin.
- Tabanı için : bisküvileri robottan geçirip un haline getirin.Tereyağını tir tavada eritip bisküvileri içine ekleyin.Kısık ateşte bisküvileri 3-4 dakika kavurun.Kelepçeli kalıba boşaltarak üzerini elinizle bastırarak düzeltin.
- Bisküvi tabanının üzerine muhallebi karışımını döküp dolapta 1 saat bekletin.İkinci krema için gerekli olan malzemeleri de mikserle iyice çırpın.Soğumuş olan muhallebinin üzerine yayın.Dolapta 2-3 saat bekletin.(buraya kadar olan kısmı bir gün önceden hazırlayabilirsiniz)
- Servis etmeden önce kelepçeli kalıbı çözerek servis tabağına alın.Üzerine pişmaniyeleri ekleyerek hemen servis edin.
Feyzanın notları :Pişmaniyeler hemen yumuşadığı için servis etmeden hemen önce üzerine.Pastayı hazırlarken taban için hazırladığı bisküvinin 2-3 yemek kaşığı kadar olanını ayırıp pastanın üzerine serpiştirdin.Bisküvilerin üzerine pişmaniyeyi serdi.
5 yorum:
denenecekler listeme aldım bunu çok güzel görünüyor pişmaniye sevdiğime göre bunuda severim
ellerine sağlık canım
Nefis görünüyor, deneyeceğim mutlaka. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
offf bu ne görüntü böyle?
sagol canim
ellerine saglik
Hande
Tadı gerçekten çok ilginc
cheescake seviyorsan denemeni tavsıye ederim çok guzel oluyor
Elif ,Emel
gercekten goruntusu ve tadı da harıka
Yorum Gönder