Malzemeler :
- 2 adet yufka
- 1 kg pazı
- 2 adet havuç
- 3 orta boy soğan
- 1 büyük kırmızı biber
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta
- Tuz ,karabiber
- Soğanı küp doğrayıp tavada sıvıyağla soteleyin.Üzerine temizlenmiş doğranmış pazıları ekleyin.Küp doğranmış havuç ve kırmızı biberi ekleyip tavada 5-7 dakika soteleyin.Tuz ve karabiberini ekleyip soğumaya bırakın.
- Süt,sıvıyağ ve yumurta akını karıştırın.1 yufkayı tezgaha serip üzerine sütlü karışımdan sürün.Yufkayı ortadan ikiye kesin.Sebzeli karışımın 4 te 1 ini yarım yufkanın üzerine sepir rulo seklinde sarın.Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.Yuvarlak borcam tepsisini yağlayın.Yufkaları tepsinin ortasından sarmaya başlayarak tepsiye yerleştirin.Üzerine ayrıdığınız yumurta sarısını sürün.
- Öncede ısıtılmış 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
8 yorum:
Aman aman ne güzel bir börek öyle, nasıl da canım çekti. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
(Yemek Sevdam)
ohh ellerine saglik vallahi nefis gözüküyor....sevgiler
Tarifleriniz çok güzel ellerinize sağlık :) birtasimkaynasin.blogspot.com
Merhabalar,
Ellerine sağlık canım,nefis bir görüntü:))
Sevgiler...
Fatma'cım merhaba bu büyük ve özel aileye hoşgeldin.Burada harika dost
luk ve kardeşlikler kuracağına eminim.Çünkü ben öyleyim:))Blog sev
dam 5 sene önce acemice başladı.Şimdi Türkiye'nin hemen hemen her şehrinden,Dünya'da farklı
ülkelerde yaşayan bir sürü dostum ve kardeşim var.Sayfanı çok beğendim börek harika ellerine sağlık bende beklerim sevgiler...
Derya
Bu içten mesajın için çok teşekkür ederim.Gerçekten böyle şeyler yazılınca ( ki daha henuz o kadar yorum alamıyorum) çok heyecanlanıyorum.Samimiyetin için çok teşekkür ederim
Tekrar görüşmek üzere
Elif teşekkür ederim
Datlım , Seval ve Emel güzel yorumlarının için çok teşekkür ederim sizlere
Yorum Gönder