Karamelli Tatlı
Malzemeler :
- 1 paket etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 ml krema
- Etimekleri hafifçe kırıp derin bir kaseye boşaltın.
- Toz şekeri tencereye alıp ocağa koyun.Kısık ateşte şekerin erimesini sağlayın.( bu kısımda biraz sabır gerekli)Şeker eriyince içine 2 su bardağı suyu dökün.10-15 dakika kadar bu sekilde kısık ateşte kaynatın.Şerbeti etimeklerin üzerine dökün.Arada bir iki kez karıştırarak tüm etimeklerin şerbeti çekmesini sağlayın.
- Muhallebi için gerekli malzemelerden vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Kaynayınca içine vanilyaları ekleyin.Soğumaya bırakın.
- Muhallebiye 1 paket kremayı ekleyip mikserle iyice çırpın.( bu aşamada muhallebiniz katılaşırsa biraz daha süt ilave edebilirsiniz).
- Kupların alt kızmına bir kaşık etimekten koyup üzerine bir kepçe krema koyun.tekrar etimek ve en üstede tekrar kremadan 1 kepçe ekleyin.Bu şekilde servis edene kadar dolapta bekletin.Servis etmeden hemen önce üzerine karamel sos gezdirin.
- Toz şekeri küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte eritin.Şeker tamamen eriyince üzerine kremayı dökün.Sürekli karıştırarak içindeki topakların erimesini sağlayın.Ocaktan alın.Soğumaya bırakın.
Not : Ben tatlının kremasını, etimeklerini ve karamel sosunu 1 gece önceden hazırladım.Servis etmeden önce kuplara boşaltıp bu şeklide servis ettim.
7 yorum:
offff.nefis olmuş canım.bayıldım görüntüye.ellerine sağlık.öpüyorum.
Sevda
Bu içten yorumun için teşekkür ederim
görüntü harika ellerine sağlık:))
teşekkürler canan
Çok güzel olmuşlar ama bunlarr, ellerinize sağlık...
Bana da beklerimi kucak dolusu sevgiler... :)
Brai
teşekkür ederim
Uğrıycam sizede
kesinlikle süper oluyor, ben kupta değil borcamda yapıyorum üstüne karamel hiç denemedim çok güzel fikir oldu banada, birde karamel sos ile deneyeceğim
Yorum Gönder