Un Helvası :
Malzemeler :
- 2 su bardağı erimiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 su bardağı kırılmış fındık
- 5,5 su bardağı un
- Üzeri için bütün ceviz
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Öncelikle şerbeti hazırlayın.Toz şeker ve suyu tencereye alıp 5-7 dakika kaynatın.(hafif bir şerbet oluyor)
- Geniş bir tencerede terayağı ve margarini eritin.Üzerine unu ve fındığı ekleyip kavurmaya başlayın.( Bu aşama bir hayli uzun sürüyor.Bir 45 dakika kadar helvası kavurduk.Helvanın bir özelliğide şöyle;Terayğına unu eklediğinizde sert bir kıvam alıyor,kavurdukça helva yumuşamaya başlıyor.Helvanın olmaya başladığıda oradan anlaşılıyormuş).kahverengi bir renk olunca ocaktan alın.Hala sıcakken içine şerbetten 2,5 su bardağını döküp hızlıca karıştırın.
- Sekil verip servis edin.(Biz dondurma kaşığı ile şekil verdik çokta güzel bir servis oldu)
3 yorum:
Sunumunuz çok güzel olmuşş
Mmmmmm,mis mis :)
Ellerine sağlık canım..
Nefis gözüküyor..
Mutlu günler diliyorum..
Zel
Teşekkür ederim
Yorum Gönder