google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

25 Ağustos 2011 Perşembe

Karamelli Etimek Tatlısı


Ev halkı tarafından çok beğenilen bir tatlı da sıra. Bu tatlıya bayılıyorum.Özellikle de yaz günleri için çok ideal.
Bir diğer özelliğide 1 gün dolapta bekledikten sonra tadının dahada güzel olması.

Malzemeler :
  • 1 paket etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Muhallebi İçin :
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 100 gr margarin
  • 1 paket toz krem şanti
  • Üzeri için karamelli çikolata rendesi
Yapılışı :
  1. Etimekleri tatlıyı yapacağınız tepsiye yerleştirin.
  2. Toz şekeri tencereye alıp çok kısık ateşte arağa karıştırarak erimesini sağlayın.Şeker karamel rengi almaya başlayınca ve topklanmaya başlayınca üzerine 2 su bardağı su ekleyin.(aşağıda resmini görebilirsiniz)Şerbetteki şekerleri iyice eriyene kadar ocakta kaynamaya bırakın.Şerbet kıvamına gelince ocaktan alıp etimeklerin üzerine dökün.Soğumaya bırakın
  3. Muhallebi için gerekli malzemelerden vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın.Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Kaynayınca içine vanilyaları ekleyin.Soğumaya bırakın.
  4. Muhallebiye 1 paket toz krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın.( bu aşamada muhallebiniz katılaşırsa biraz daha süt ilave edebilirsiniz).Muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün.En az 3-4 saat buzdolabında bekletip servis edin.
Afiyet Olsun ...







2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba

Tatlınız harika görünüyor,elinize sağlık

Şevket Eren ÇELİK dedi ki...

HALACIM ÇOK GÜZEL OLMUŞ

Bunlar da ilginizi çekebilir