google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Fırında Kaşarlı Tavuk ( Tek Kişilik Güveç Kaplarında)

Malzemeler :
  • 1 kg tavuk göğsü
  • 5 adet domates (kabukları soyulmuş)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 adet çarliston biber
  • 3 diş sarımşak
  • Tuz,kekik,karabiber
  • Sıvıyağ
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı :
  1. Tavuk göğsünü kuş başı olarak doğrayın.Tencereye çok az sıvı yağ koyup tavukları ekleyin.Arada karıştırarak tavukları kavurmaya başlayın.Tavukların rengi beyaza dönünce içine ince doğranmış soğan,çarliston biber,domates ve sarımsağı ekleyin.Baharatlarınıda ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  2. Pişen tavuk soteyi fırın kaplarına paylaştırın.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Servis etmeden önce üzerine kaşar serpin ve fırında kaşarlar eriyene kadar bekletin.
Afiyet Olsun ...




0 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir