google-site-verification: google5f28debd4114d5a6.html

15 Haziran 2011 Çarşamba

Patatesli El Açması Börek

Pazar Kahvaltısı

Sıradaki tarifim pazar sabahı cümbür cemaat yaptığımız aile kahvaltısı için hazırladığım patatesli börek oldu.Tadı süper olmuştu.Sabah erkenden kalkıp kimseyi uyandırmadan hazırlamaya çalıştım ve başardımda.....

Malzemeler :
  • 1 kg un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya (11 gr)
  • Ilık su
İç Malzemesi :
  • 5-6 adet büyük patates (haşlanmış ve püre haline getirilmiş)
  • 4 adet büyük soğan
  • sıvı yağ
  • tuz ,pul biber
  • 1 su bardağı sıvı yağ ( hamuru açınca arasına sürmek için)
Yapılışı :
  1. İç harcı hazırlamak için ince doğranmış soğanları sıvı yağda kavurun.Patatesleri içine ekleyip baharatlarını ekleyip karıştırın.
  2. Derin bir kabın içerisinde un,tuz ve mayayı karıstırın.Su ekleyerek hamuru hazırlayın.
  3. Hamuru ikiye bölün.Bu parçalarıda kendi aralarında altı parçaya bölün.
  4. Her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın.Aralarına sıvı yağ sürüp üst üste dizin.( En üst parçaya sıvı yağ sürmeyin ).Merdane yardımıyla tepsinizin büyüklüğünde açın.Açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin.Üzerine harçı yayın.Kalan altı parça hamuruda aynı şekilde açıp tepsinin üzerine kapatın.
  5. Böreği dilimleyip üzerinede kalan sıvı yağdan sürün.
  6. 180 c fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun ...












3 yorum:

çiğdem ülkü dedi ki...

Suyun miktarı nedir?

çiğdem ülkü dedi ki...

Suyun miktarı ne kadar?

Fatma Çelik Ayvaz dedi ki...

Çiğdem suyu eklerlen ölçmedim.hamuru toplayacak kadar ekledim.

Bunlar da ilginizi çekebilir